Тернопільські лікарі, які врятували життя дівчинці в аквапарку, стали «Героями-рятувальниками року» (ВІДЕО)

Тернопільські лікарі, які врятували життя дівчинці в аквапарку, стали «Героями-рятувальниками року» (ВІДЕО)

Історія анестезіологів з Тернополя Юрія Голінки та Сергія Цісарського.

“Дитину вже побачив в стані клінічної смерті”. Від цих страшних слів і досі холоне кров, хоча сама історія мала щасливий кінець. А все тому, що в потрібний момент поряд опинилися справжні професіонали. Той день, 16 травня, ледь не став останнім для маленької дівчинки, яка потонула у басейні одного з готельно-розважальних комплексів Тернопільщини. Крики матері, що побачила свою непритомну доньку на поверхні води, почули двоє дитячих анестезіологів – Юрій Голінка та Сергій Цісарський, що також відпочивали біля басейну. Вони одразу ж кинулися реанімувати дівчинку, яку до того марно намагався повернути до життя працівник комплексу, йдеться на сайті управління ДСНС у Тернопільській області.

Нагадаємо, "20 хвилин" писала про цей випадок у матеріалі Працівники аквапарку чи відвідувачі? Хто насправді врятував трирічну дівчинку та де були батьки

Під шквал критичних зауважень свідків події, Сергію та Юрію вдалося повернути маленьку до життя. Серцево-легенева реанімація, яку вони зробили, тривала близько десяти хвилин і була успішною.

Відео дня

Потому швидка доправила дитину до реанімації, де саме працюють рятівники. У той день забули про відпочинок і вже за пів години були у своєму відділенні поряд з маленькою пацієнткою.

Ось такі вони, українські лікарі. Жертовні та завжди готові прийти на допомогу тим, хто її потребує. За свою небайдужість і відданість справі наші рятівники Сергій Цісарський і Юрій Голінка гідні звання лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»!, йдеться на сайті рятувальників.

Як повідомили в пресслужбі управління ДСНС в Тернопільській області, 17 вересня Юрія Голінку та Сергія Цісарського буде нагороджувати Президент. Вони єдині в Тернополі та області стали лауреатами цьогорічної премії.

Довідка

Нагородою «Герой-рятувальник року» відзначають непересічних особистостей, які проявили мужність і героїзм під час порятунку людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Пак

    Молодці
  • Maria Chajkovska

    ❤️♥️❤️♥️❤️

keyboard_arrow_up