Як тернопільські пенсіонери стали випускниками (фоторепортаж)

Як тернопільські пенсіонери стали випускниками (фоторепортаж)
  • “Вчитись ніколи не пізно”: тернопільські пенсіонери вчаться азів психології, англійської та комп’ютерної грамотності. А також практикують свої вміння кулінарії та вчаться надавати першу домедичну допомогу.
  • 45 пенсіонерів з «Університету третього віку» сьогодні, 17 травня, завершили навчання і урочисто отримали сертифікати.

 

Тернополянин Валерій Блинов у свої 77 років вчиться танцювати віденський вальс у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення, там діє «Університет третього віку».

    - Я танцював у юності, і дуже любив цю справу, - розповідає пенсіонер. - А тут мені запропонували спробувати навчитись танцювати знову, звісно, я погодився. А ще це мені допомагає покращити координацію.

Відео дня

Зазначимо, нову соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку» у Тернополі запровадили з нового року.

Пенсіонери та люди з інвалідністю безкоштовно навчалися на трьох факультетах: «Комп’ютерна грамотність», «Практична психологія» та «Основи збереження здоров’я». Навчання проводили безкоштовно.

І 17 травня навчання завершили 45 випускників «Університету третього віку».

Сертифікати їм урочисто вручали в Українському Домі «Перемога». На вручення випускники прийшли святково вдягнуті, жінки одягнули вишиванки, а чоловіки костюми. Потім вони примірювали мантії і шапочки-конфедератки.

    - Ми переймали європейський досвід, із Скандинавських країн, - розповідає директор Тернопільського міського територіального центру Віталій Харкавий. - Пенсіонери у нас можуть  дізнатись нове, зберігати соціальну та інтелектуальну активність.

68-річна Марія Сіянчук - одна із випускниць. Каже, що найбільше полюбляла вивчати психологію, а от англійська їй вдавалась важко. На прохання журналістки “20 хвилин” сказати щось англійською мовою - соромиться. Каже, що має поганий акцент і взагалі у школі вона вчила німецьку.

   - Ця організація робить дуже велику справу, бо незважаючи на вік, ми завдяки цим урокам - радіємо життю, - каже пенсіонерка.

Усім випускникам вручили урочисті сертифікати про завершення навчання. А також зазначили, що починається новий набір слухачів університету і факультативу з вивчення англійської з вересня. Звертатися можна у Тернополі за адресою вул. Лисенка, 8, кабінет 7. Тел. 22-02-62.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up