Партнер рубрики Події

Тернопільські поліцейські патрулюватимуть на велосипедах

Тернопільські поліцейські патрулюватимуть на велосипедах

У парках Тернополя почали свою роботу велопатрулі. Чергуватимуть з 12:00 до 20:00 три екіпажі по дві людини. 

Найшвидше поліцейські на велосипедах патрулюватимуть в парках, бо саме там улітку найбільше людей збираються для відпочинку. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Основна перевага велопатрулів — це оперативність та мобільність. Поліцейські зможуть проїхати на велосипеді туди, де автівкою дістатися буде складно, пояснюють правоохоронці.

Щодня на велопатрулювання заступатиме шість поліцейських — три екіпажі по дві людини. Вони пройшли спеціальний відбір та оснащені всім необхідним для роботи. Чергуватимуть на велосипедах вдень — з 12 до 20 години, а в нічний час на службу заступатимуть піші наряди. Двоколісники закупили за кошти місцевого бюджету.

«Наші завдання — це патрулювання, виявлення адміністративних правопорушень, проведення профілактичних бесід з громадянами, перевірка документів у підозрілих осіб та своєчасне  прибуття на допомогу тим, хто цього потребує», — розповідає офіцер Роман Йопа.

Слід зазначити, що велопатруль працюватиме не вперше у парках Тернополя. В 2015 році поліцейські чергували на велосипедах в двох міських парках – ім. Шевченка і парку «Топільче». Тоді на службу заступали тільки четверо молодих хлопців, а ще двоє були підготовлені їм на зміну. Цього ж року лави велопатруля поповнили і дівчата. 

Читайте також:

Автор Мирослава Плотніцька

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Денисюк

    Чи то в статті допущено помилку, чи то у офіцера Романа таке прізвище, що лише ворогу пасує. Як москальський матюк, прости Господи!
  • VITALYA F

    А чи можуть наші поліцейські просто по-солдатськи надавати по морді  ?  У нашому місті нема видовищ, екшну,  бойовиків. А де ж погоні, перестрілка, мордобиття?

keyboard_arrow_up