Тернопільські Василі самі собі обрали ім'я, народившись перед святом

Тернопільські Василі самі собі обрали ім'я, народившись перед святом

Свято Василя припадає на 14 січня. Ще у цей день святкують Старий Новий рік. Серед тернополян є чимало чоловіків, яких батьки назвали Василями. У деяких ми запитали, чи знають вони причину такого вибору і, чи святкують цей день.

Василь Томчишин - помічник генерального директора компанії  «Агропродсервіс» 
- Так, як день народження в мене 11 січня, а Василія - 14, то автоматично, як сказав лікар в пологовому будинку, я сам собі приніс ім'я. Він так і сказав, коли я народився - маєте Василя. Хоча мама хотіла назвати Артуром. Та родина шляхом більшості вирішила - буде Василь. Святкую, але це в більшій мірі святкування дня народження. Якщо святкую, то з найближчими людьми.
 
 
Василь Лабайчук - керівник центрального штабу "Правого сектору"
- Василем назвали тому, що народився напередодні дня Святого Василія - 7 січня. Думаю, що могло бути й інше ім'я, але це вже питання до батьків. Святкувати особливо не буду. Але з сином Павлом, йому 4 роки, піду зранку засівати родичів і сусідів.
 
 
 
 
Василь Лабай – речник штабу АТО
- Народився на Василя, тому і Василь. Вітання, бeзумовно, прийматиму. Святкувати на війні нeмає часу. Повeрнуся додому - тоді і відсвяткую... До рeчі, цe ужe трeтє дeнь народжeння і Василя, якe доводиться відзначати у районі провeдeння АТО.
 
 
 
 
Василь Барановський - провідний спеціаліст сектору персоналу та зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в області.
- Василем назвали тому, що народився 12 січня перед святом Василя. Мама казала, що сам собі приніс ім’я, тому іншого імені не могло бути. Святкую в сімейному крузі з колядками.
 
Щоб цей день пройшов вдало, а рік був хорошим, то згідно прикмет 14 січня не позичають гроші. Кажуть, інакше весь рік в боргах будеш. Також, 14 січня потрібно купити собі обновки. Вважають, що тоді весь рік будеш в обновках ходити. Ще у цей день не можна сваритися, адже вірять, що тоді увесь рік проведеш у сварках. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надія

    І мій онук теж сам собі ім'я вибрав)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up