Тернопільський ресторан виграв грант німецького уряду

Тернопільський ресторан виграв грант німецького уряду
  • Ресторан „Тропік”, який на початку року подавав заявку на участь у програмі німецького уряду „Служба старших експертів”, виграв у конкурсі.
  • Тепер у закладі працює міжнародний експерт. 

За умовами проекту, міжнародний експерт, який має власний досвід успішного ведення ресторанного бізнесу, консультуватиме тернопільський заклад у питаннях менедженту, покращення сервісу та меню впродовж трьох тижнів. Закордонний гість уже прибув до Тернополя і розпочав свою роботу у ресторані. 
— Ми подали заявку на участь у проекті німецького уряду ще на початку року, а у червні прийшло підтвердження нашої участі у програмі, — розповідає співвласник ресторану „Тропік” Володимир Мотиль. — Ми взяли участь у цій програмі для того, щоб фахівець, який має великий досвід у ресторанному бізнесі, допоміг покращити роботу нашого закладу. Фолькер Бухман, який приїхав до нас із міста Мьольн, що біля Гамбурга, упродовж 25 років працював шеф-кухарем і бізнес-тренером, а також 20 років був готельним менеджером і власником готельно-ресторанного бізнесу у Німеччині. Тож ми обов’язково візьмемо до уваги його цінні поради і рекомендації.
Щоб стати учасником проекту, за словами Володимира Мотиля, потрібно було заповнити заявку і чимало інших документів, які ілюструють діяльність закладу: дані про персонал, зарплати, розвиток ресторану тощо.
— Крім того, у переліку документів, які були надіслано на розгляд конкурсної комісії, ми розповіли про своє бачення подальшого розвитку нашого підприємства і показали перспективи нашої діяльності, — додає співрозмовник. — Така програма у Німеччині діє не лише у галузі готельно-ресторанного бізнесу, а й в інших сферах — сільського господарства, нерухомості, харчової промисловості та інших. Це міжнародна програма, тому подавати заявки можуть учасники з різних країн. Знаю, що з українських конкурсантів у цій програмі також виграли львівський готель „Жорж” і Львівська майстерня шоколаду. 
Експертів, які консультують те чи інше підприємство, обирають дуже ретельно, каже Володимир Мотиль. Вони проходять своєрідну перевірку — атестацію за міжнародними нормами. Окрім того, такі експерти повинні мати великий досвід у тій чи іншій галузі і досягти вагомих результатів у своїй справі.
Роботу міжнародного експерта у тернопільському закладі оплачують з фонду програми „Служба старших експертів” від німецького уряду. Ресторан лише покриває витрати Фолькера Бухмана на проживання, транспорт, харчування, переклад і супутні видатки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    "Ресторан лише покриває витрати Фолькера Бухмана на проживання, транспорт, харчування, переклад і супутні видатки".  І скілько той німец за місяц "з"їдає,"га?
  • Євгенія Цебрій

    круто!!! Цікаво, які висновки зробив експерт про наші ресторани?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up