Партнер рубрики Події

Тернопільський архиєпископ застерігає людей щодо святкування Хелловіну

Тернопільський архиєпископ застерігає людей щодо святкування Хелловіну

"Свято Хелловін має виразно поганський характер і нічого спільного із християнством чи українськими звичаями немає", повідомляє Архиєпископ Василій Семенюк.          

"Слава Ісусу Христу!
Вже кілька років поспіль до частини нашого суспільства закралося дивне «свято» Хелловін. Деякі молоді люди і дорослі в ніч з 31 жовтня на 1 листопада перевдягаються в незрозумілий одяг, накладають на обличчя дивні маски, навіть неусвідомлюючи собі, що ці всі символи означають і звідки вони беруться.
Найперше це свято походить не з нашої культурної традиції. Хелловін – це свято Нового року у давніх кельтів-поган. До 31 жовтня завершувалися усі польові роботи, і в ніч на 1 листопада вони влаштовували гуляння з танцями біля вогнища. Хелловін у кельтів асоціювався також із приходом зими, вмиранням усього живого. Звідси і пішло повір'я, що цієї ночі приходять душі померлих. Для них у будинках залишали їжу.

Різні джерела подають протилежні оповіді про характер жертвоприношень: в одних пишуть про плоди та овочі, а інші розповідають про людські жертви, нутрощі яких розвішували на гілках дерев. Та насильно в жертву нікого не приносили. Також кельти вірили, що в цю ніч злий дух стає могутнім, тому небезпечно залишатися наодинці.
Символ Хелловіна – порожній гарбуз, всередині якого запалена свічка. Це пам'ять про ірландського фермера Джека, який буцім-то двічі перехитрив диявола, але після смерті до раю його не впустили, от він ніби й блукає світом. Традиція переодягання пішла від того, що в цю ніч наряджалися у темний одяг, шкури тварин, а обличчя закривали маскою.

Свято Хелловін має виразно поганський характер і нічого спільного із християнством чи українськими звичаями немає. Навпаки воно пропагує почитання диявольської сили і поклоніння їй.

Натомість кожен християнин є послідовником Ісуса Христа, є сином Божим, завдання якого в житті – жити так, як наш Господь показав і навчив. Напевно кожен свідомий християнин розуміє, що метою його життя є святість, що до неї має прагнути, її шукати та заслужити, живучи вже тут на землі свято – так, як Господь нам об'явив. Не личить християнину вдягати подобу демонів. Християнин вдягається у світлий одяг Христового хрещення.

Хелловін не несе в собі добра і не має на меті зблизити нас, християн, з Христом, якого ми стали синами і дочками у святому Хрещенні, а навпаки присвячується темним і нечистим силам, віддаляє нас від Бога.

Ми звертаємося до керівників навчальних закладів, вихователів і вчителів донести до нашої молоді правдиву інформацію про Хелловін.

Дорогі хлопці і дівчата! Святкуймо притаманні нам свята, що мають на меті наш духовний і загальнолюдський зріст, щоб бути добрими християнами і чесними громадянами, а не шукаймо чужих і поганських свят", - повідомляє Тернопільсько-Зборівський Архиєпископ Василій Семенюк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (66)
  • Анна Ананьина

    ЦЕ СВЯТО САТАНІСТІВ.
  • Анонім

    Ага. У нас усі "християнські" всята тісно переплетені з язичницькими обрядами: дідух, крашанки, зелені свята тощо. І чомусь церква мовчить.

    Не треба плутати істинну віру в БОГА і бізнес на релігії!!! Церковники - бізнесмени в рясах. Вони самі в Царство Боже не входять і тих, хто хоче увійти - не пускають!
  • БОРИС Верний

    Духовний світ є тонка матерія. Ісус Христос сказав і каже до кожного з нас :" Кажу ж вам, що за всяке пусте слово, яке скажуть люди, вони дадуть відповідь у день судний: бо за словами своїми будеш виправданий і за словами своїми будеш осуджений."(Мт. 12:36) .  Це Він сказав про те. що НАВІТЬ наші СЛОВА записуються, і  прийде час, коли тобі їх нагадають : і добрі і погані слова. А що вже говорити про ...ДІЛА! Люди, опамятайтесь! Життя на землі таке коротке...

    David Starr reply БОРИС Верний

    Де ж той сервак, що все записує? Як адекватна людина може вірити у кінець світу і якийсь судний день? А що потім буде? Звичайно, що Бог існує, бо інакше звідки усе взялось, але форма його існування нам й близько невідома. У Біблії дуже багато корисного написано, але її писали і складали такі ж люди, як і ми.

    Анонім reply David Starr

    ...Не пугайтесь,  когда не на месте закат,

    Судный день - это сказки для старших:

    Просто Землю вращают, куда захотят

    Наши сменные роты на марше...



    (Володимир Висоцький)
  • Ольга

    Побачите...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up