Тернополяни навчились створювати мультики з однієї смужки паперу(ФОТО)

Тернополяни навчились створювати мультики з однієї смужки паперу(ФОТО)
  • Святкування з нагоди 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна відбулось16 червня. 

  • Такий захід проходить в шести областях Західної України, а також в Польщі і Білорусі.  У Тернополі проводять найбільше різних майстер-класів і тренінгів.

Ця співпраця, за словами організаторів, розпочалась ще в 2004 році. Зараз триває програма 2014-2020, на яку передбачено понад 165 млн.євро на фінансування проектів у сфері охорони здоров’я, культурної, історичної та природної спадщини, безпечних кордонів .

- Основна ціль нашої програми – це налагодження контактів між країнами Євросоюзу та країнами-сусідами, - розповідає старший експерт представництва програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна Василь Хім’як.

Під час святкування для тернополян проводили різноманітні майстер-класи. Усі бажаючі могли створити свій мультик, зняти відеоролик, створити власну казку, навчитись фото- та відеозйомки, програмуванню і багато іншого.

Відео дня

Діти та батьки були в захваті.

- Я побувала в майстерні казки і створила про себе власну розповідь. Також брала участь в майстер-класі з відеозйомки. Мені показали і розказали, як працює камера, як можна створювати відео, фото, у яких планах  і ракурсах краще знімати. Мені це дуже сподобалось,- розповідає Настя Рогачевська.

Мама Насті вважає, що такі заходи потрібно проводити частіше.

- Ми випадково сьогодні зайшли сюди, але нам дуже все сподобалось. Я думаю, що такі заходи варто проводити, адже на них дітки можуть дізнатись багато нового. Моя донька дуже любить відеозйомку, тож їй було дуже цікаво і корисно почерпати для себе якусь новизну,- каже пані Олена.

Тернополянці Софії Кручок сподобалось програмування. 

- Цікаво було, коли ми підставляли різні картинки, вводили свій текст, робили різні фони і шрифти. Також мене вразив майстер-клас з мультиплікації. Виявляється, з однієї смужки паперу можна створити мультик. Я в захваті від цього свята, - ділиться враженнями дівчина.

Створила свій мультик і Настя Михайлова.

- На майстер-класі з зоотропу я створила мультик з котиком, який посміхається. За допомогою нього я змогла втілити всі свої фантазії, - розповідає дівчинка.

Вперше відвідала цей захід Олена Мержиєвська зі своєю донькою.

 - Донька хоче навчатись програмуванню і ці поради, які вона сьогодні отримає, є для неї дуже корисними. Її вже запросили на курси програмування. Також вона написала казку, вона в захваті,- каже пані Олена.

Софійка, донька пані Олени додала, що її вразив майстер-клас з онлайн-анімації.

- Я вперше дізналась, що є така програма,  у якій можна створювати свої різні авторські анімації, а можливо, навіть і міні-мультфільми, - пояснює дівчинка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марія Гуменна

    Все дуже гарно, та цікаво. Тільки чомусь про цей захід ніде не було ніякої інформації... (((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up