Партнер рубрики Події

Тернополяни зможуть послухати джаз за "смішні" гроші

Тернополяни зможуть послухати джаз за "смішні" гроші

Фестиваль Jazz Bez проходитиме 1-3 грудня у драмтеатрі. Квитки можна придбати на сайті concert.uа, у касі Драмтеатру та в ЦУМі у відділі Konica. Квиток на день фестивалю коштує 60-120 грн. 

- Дванадцять - хороша цифра, біблійна. Вона нас надихає на тридацятий фестиваль, хоча тринадцять не дуже хороша цифра, - сміється один з організаторів фесту Сергій Лазо. - Коли провели уже двандацять фестів, це означає, що наш захід є дуже потужним. Складно щоразу робити фестиваль, щоб він був не останнім. 

Як зазначив директор фестивалю Олег Макогін, загалом в Україні та Польщі це уже 17-й фестиваль. Він є транскордонним, бо одночасно відбувається і в Польщі, і в Україні, а започаткувало його львівське мистецьке об'єднання "Дзига" спільно з організаторами з Перемишля. 

- Ми помітили, що тернополяни дуже прихильно ставляться до фестивалю і цього року ми теж відчуваємо, що є очікування, - каже пан Макогін. - До нас телефонують, запитують програму. Просять підказати, на який день краще піти і ми ніколи не можемо цього сказати, бо в більшості вживу виконавців, яких запрошуємо не чули. Лише якісь промо.

Відео дня

І до того ж, організатори не знають, яку програму привезуть музиканти, бо вони можуть її змінювати.

- Дуже часто буває так: от знаємо, що цей колектив буде найпотужнішим, а на фесті усе перевертається, - продовжує директор фесту. - Іншими словами - джаз непередбачуваний. Цього року буде класичний склад: американські джазові виконавці, польські, українські.

 У цьогорічній програмі в перший день фесту - 1 грудня, буде два польських колективи, один з яких лауреат польського джазового фестивалю, отримав гран-прі. Мова йде про Adam Jarzmik Quintet. Інший колектив - Gadt/Chojnacki/Gradziuk. 

2 грудня тернополяни зможуть послухати польський колектив Michal Martyniuk trio з Jakub Skowronski та міжнаціональний колектив Debbie Cameron Project.

На третій день фестивалю - 3 грудня, виступатиме американсько-німецький квартет Jochen Rueekert з Mark Turner та україно-польсько-американський гурт Mark Tokar Group.

Цього року Jazz Bez пройде у 14-ох містах України та Польщі. Як зазначають організатори, вартість квитка у Києві від 500 грн і до 1200. А в Тернополі - від 60 до 120 грн. 

- Тому я вітаю тернополян з тим, що у них є така фантастична можливість, послухати джазових виконавців за "смішні" гроші, - додає пан Лазо. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катя

    Обожнюю цей фестиваль! Дуже чекаю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up