Партнер рубрики Події

Птах, якого рятували тернополяни, помер

Птах, якого рятували тернополяни, помер
  • Про свою знахіду в парку "Загребелля" 2 лютого Назар Хамуляк написав у соцмережі facebook. Птах без лапи. Через кілька годин після публікації, його забрали.
  • Щоб завести канюка у Івано-Франківськ у Центр реабілітації диких тварин потрібне було авто та пальне. Але у ввечері 2 лютого птах помер.

- Птаха я побачив у парку "Загребелля", - розповідає Назар. - Він лежав на спині, помітив мене і піднявся. Але як він це зробив - я не помітив. Коли його підняв, то помітив що немає правої ступні, чи як там правильно. Є тільки культяпка. Що з ним робити - не знаю. Додому не брав. Можливо, хтось розуміється в птахах і знає, як допомогти. Місце, де його знайшов і залишив покажу. Але переживаю, щоб птаху часом хтось не нашкодив. 

В коментарях під постом Назара Володимир Бучко написав, що це канюк звичайний. Близько 13.50 Назар Хамуляк повідомив журналістці, що з ним зв'язалися люди, які можуть допомогти.

- Все завдяки "сили Фейсбуку", - каже Назар. - Друзі, яких я позначав у дописі, всі включились і буквально за півгодини в мене був номер до пана Ігора. Він просто небайдужий чоловік, який і раніше допомагав птазам. Це при тому, що я йому набирав, а паралельно він мені вже писав. Дай би Бог, щоб наші мужновладці так працювали, як сьогоднішня наша вся фейсбук-команда. Птаха він забрав додому на кілька днів, щоб подивитися чи він відживе, бо птах дуже вимучений. Він уже був у браконьєрів. Напевно потрапив у капкан. Рана давніша, бо вже зажила. Птах - хижий, а без однієї лапи він не може повноцінно харчуватися. Фермери часто труять мишей на полі, можливо, він з'їв таку, бо він не дуже здоровий. Але думаємо, що він втомився. Летів і просто впав там, де я його знайшов. 

Відео дня

Допомогти птаху можуть у  Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку, що в Івано-Франківську. 

- У них там відкриті вольєри, там допомогли вже не одній тварині, - каже Назар. - Щоб завезти його туди потрібне авто та пальне. Але ми з людей принципово не збиратимемо грошей, бо в нашому місті є багато статних і добрих людей, а ми не жебраки. Статні, поважні люди нашого міста, звертаюсь саме до вас, потрібно на 300 кілометрів палива і авто.

Чоловік каже, що звісно вони можуть все зробити своїми силами, але все ж, він має надію, що знайдеться небайдужий меценат.

Ввечері 2 лютого чоловік, який забрав птаха додому, у соцмережі facebook написав, що той помер. 

- Серед основних версій, безумовно, - голод (під пір'ям - одні кістки), - пише пан Ігор. - Враховуючи, що лапи - це їх головний інструмент для здобуття їжі, а також, що однієї лапи немає вже щонайменше два тижні, так як рана зрослась, не їв він дуже давно. Що саме стало причиною смерті: голод, чи викликане голодом захворювання, залишиться невідомим. Одне можу сказати з точністю: так звані мисливіці та браконьєри, які розставляють такі капкани, до яких потрапив цей бідолаха, я вас глибоко зневажаю і сподіваюсь, доля також підкладе вам капкан в вашому нікчемному житті. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up