Партнер рубрики Події

Тернополянин вдома виводить гібриди птахів

Тернополянин вдома виводить гібриди птахів
  • Тернополянин Юрій Дмитровський розводити птахів почав з 1998-ого року. Розпочав із папуг. Згодом розводив рибок, кроликів, шиншил, білок.
  • Протягом семи років в нього було близько тисячі птахів.  Зараз він виводить гібриди птахів з родини в’юркових.

 

- В дитинстві на дереві побачив папугу. І я тоді дуже хотів тої пташки, - розповідає чоловік. - З часом, так сталося, я потрапив у дитбудинок. Це був 94-й рік. Там мені дали кілька папуг. Вони були каліками, але я їх виходив. Потім роки йшли, навчання. І я вже більше почав займатися папугами, кроликами, шиншилами. І морські свинки були. З 2006 по 2008 я перестав цим займатися і почав розводити рибок. На замовлення розводив. Спарював їх.

Чоловік розводив черепах, восьминогів, піраньї. Займався цим пан Юрій протягом двох років, але перестав, бо це досить складно.

- Потім я зробив розплідник і в мене було до тисячі штук різних птахів: папуг, снігурі, канарейки, чижі, щиглі, - продовжує чоловік. - Той розплідник я мав років сім, це було окреме приміщення неподалік дому. Але це складно. Бо ще сім’я, робота, а розплідник забирає багато часу та сили. Я працюю на швейні фабриці, виготовляємо матраци. Йду на роботу, то вранці в годині шостій треба йти погодувати всіх птахів, приходжу з роботи - теж треба їх погодувати, почистити. Ще потім підняли плату за оренду приміщення. Це справді непросто. Тому усіх тварин я відав тим людям, які теж тим займаються, але мають більше часу та можливостей. 

Відео дня

Зараз чоловік розводить птахів на балконах у квартирі. Спів пташок із двох балконів розноситься по всіх кімнатах. У клітках живуть канарейки, чижі, щиглі, звичайні вівсянки, снігурі, амадини зеброві і рисові. Чоловік схрещує деякі з них. І каже, що є чимало покупців з інших міст.

- У мене тут канарейка з чижом, звичайна вівсянка з канарейка, - каже пан Юрій. -  Мені казали, що не можна схрещувати птахів, бо це гріх. Але ці всі птахи, які в мене, вони родини в’юркових. Звісно, якби схрещував канарейку з голубом, то це вже ненормально. А в мене такі породи, які можна між собою схрещувати, але потрібно дотримуватися відповідних умов та харчування.

Щоб отримати гібридів, за птицею потрібно рік доглядати, годувати тими вітамінами, які вони споживає в природі. Потім чоловік в одну клітку запускає двох різних птахів, але між ними є перегородка, щоб вони придивилися одне до одного. Якщо все добре, то забирає перегородку і вони вже разом в одній клітці.

- Я шукаю трави, які вони їдять в природі, - продовжує Юрій Дмитровський. - Восени я роблю заготовки насіння різних рослин на зиму. Якщо давати їм хоча би те насіння, яке вони їдять в природі, то будуть гібриди. В мене є знайомі за кордоном, які розводять птахів, то з ними раджусь щодо їжі.

Розводить пан Юрій і птахів однієї породи. В нього живе три пари снігурів, в яких уже підростають пташенята. Також є в чоловіка і чисті канарейки. Є чиж з канарейкою. В цієї пари вже є яйце.

- Поки є одне-два яйця, то самка ще собі гуляє, - пояснює чоловік. - А вже при більшій кількості вона починає їх висиджувати. Коли пташки вже мають пташенят, то їх потрібно годувати пророщеними зернами, яблуками, морквою, яйцями. Теж є спеціальне харчування.

А у пари амадинів уже почали вилуплюватися пташенята. Одне з них вибиралося з яйця якраз, коли чоловік показував журналістці пташок.

Догляд за птахами, які зараз живуть у квартирі сім'ї Дмитровських, багато коштів не потребує. Найголовніше - харчування. Як каже пан Юрій, розведення птахів для нього не заробіток, а хобі, яким зацікавилася і його діти. Вони зробили годівниці для пташок і прикріпили їх до сушки на балконі. А донька Юрія Дмитровського, яка каже сам чоловік, взагалі жодного кота не омине.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Для чого їх схрещувати? По пріколу?

    ко reply David Starr

    вот ти дибіл   такі питання задаєш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up