Партнер рубрики Події

Тернополянина з собакою вигнали з тролейбуса

Тернополянина з собакою вигнали з тролейбуса
У тернопільських тролейбусах часто можна зустріти пасажирів з собаками. Як виявилося, ці тварини в транспорті мають бути на повідку та у наморднику
  • Кондуктор і контролер вигнали мужчину зі собакою з тролейбуса у Тернополі.
  • Користувачі соцмережі обурюються щодо такого ставлення.

 

Про неприємний інцидент у громадському транспортіу повідомив у соцмережі Facebook Тернополянин Юрій Томків.

“Тернополяни, питання до вас, щойно в міському тролейбусі став свідком ситуації, мужчина літнього віку їде у тролейбусі із собакою на повідку, кондуктор і контролер влаштували скандал та вигнали на наступній зупинці мужчину. У захист цього пасажира можу сказати, що собака сиділа на місці, мило усміхалась і дивувалась крику, до того ж сиділа на повідку. Питання, чи має право людина в міському транспорті подорожувати із псом, а також чи мали право контролери виганяти його передчасно. Ніяких вказівок чи знаків у тролейбусі немає що проїзд із тваринами заборонений зате купа рекламного непотребу, а також вагон нагадування про безквитковий проїзд".

У коментарях думки людей розділилися. Одні радили одягати намордник на улюбленця та брати повідок або ж спеціальну переноску. Інші ж запевняли, що собака має охороняти подвір’я. Власники декоративних собак наполягали, що для таких порід як мопс, пекінес та схожих немає потреби одягати намордник. Адже їх перевозять на руках.

Відео дня

Тернополянка Вікторія Солонецька розповіла, що якщо у власника є паспорт тварини з прививками, то проблем не буде.

У прес-службі КП "Тернопільелектротранс" повідомили, що загальні умови транспортування домашніх тварин у міському автомобільному транспорті закріплені у Постанові Кабінету Міністрів України від 16. 11.2011 № 1402 (п.44). Правила досить прості: допускається перевозити дрібних тварин у кошиках, сумках із суцільним дном, птахів у клітках, собак у намордниках за наявності повідка, за умови, що тварини не забруднюють салон та речі пасажирів і розташовуються на підлозі.

Отже, ви можете їхати з собакою, зокрема, у міському електротранспорті, виконавши декілька вимог, а саме:

— тварина має бути у наморднику;

— на повідку;

— не забруднювати салон та речі пасажирів;

— сидіти на підлозі, або ж на підстилці.

Нагадаємо, власників тварин штрафуватимуть за порушення закону

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    краще б тих смердюхів з торбами виганяли їдиш і дихати немає чим
  • Ната Лия

    ще оголосить правила перевезення бомжів,алкоголіків і наріків,а також людей,які економлять воду і не миються і не користуються антиперспирантами))
  • David Starr

    Усе вірно, є правила - виконуйте і не сплітайте, розмір собаки значення не має, мала собака теж може боляче вкусити.
  • Діонісій

    є правила перевезення тварин, у громадському транспорті також, якщо власник порушив правила, винен він. якщо було все по правилах, винуваті працівники троліка. була колись стаття про перевезення щурика, теж миле створіння, але, комусь подобається, а кому ні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up