Тернополянка просить зупинити "омолодження" дерев в Тернополі

Тернополянка просить зупинити "омолодження" дерев в Тернополі
  • Ввести мораторій на омолоджуючу обрізку здорових дерев та ввести покарання за порушення, що призводять до загибелі дерев, пропонує Анастасія Джула. Вона  зареєструвала петицію у Єдиній системі місцевих петицій.
  • За три дні ініціатива набрала 75 голосів підтримки із 300 потрібних.

"В Тернополі вирішують проблему великих дерев, що сильно розрослися (бо не було належного догляду, вчасної санітарної обрізки) або стали аварійними, через сухі гілки, кардинально. Часто звучить термін "омолодження дерев" або "топінг" - знищення всієї маси крони. Такого не практикують у Європі, та й більше ніде у світі в цивілізованих містах. Після такої обрізки дерево спочатку втрачає працездатність - не створює кисню, не очищує повітря, не затримує вологу, не створює тінь, перестає бути середовищем для птахів та іншої фауни", - вважає авторка петиції. 

"Обрізання виконується людьми, які не є фахівцями, без дотримання елементарних норм, на зразок збереження не менше 50% обсягу крони і обрізки в належний час року і тільки тих порід дерев, яким це показано.  Обрізані невірним способом дерева в більшості випадків гинуть за 1-3 роки. Зате вирішується "проблема" з листям - його не потрібно збирати і вивозити. 

Пропонуємо заходи для вирішення проблеми. В першу чергу потрібно робити санітарну обрізку дерев фаховою, як це є в європейських містах. Розробити чіткі правила для комунальників, за якими буде здійснюватись догляд за всіма деревами в місті. 

Ввести мораторій на омолоджуючу обрізку здорових дерев, та ввести покарання за порушення, що призводять до загибелі дерев. 

Налагодити комунікацію з мешканцями з питань озеленення - інформувати про плани щодо обрізок та замін дерев. 

Створити систему збору і переробки осіннього листя, зручну та вигідну насамперед для тих, хто листя збирає. 

Створити групу з фахівців-дендрологів та з представників громадськості для розробки програми комплексного озеленення Тернополя: з аналізом існуючого стану, виявленням проблем, механізмами їх вирішення, загальної концепції озеленення", - йдеться в тексті петиції. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • marijka

    В Європі теж сильно обрізають, щоб була густа і гарної форми крона.

    marijka reply marijka

  • marijka

    В Європі теж сильно обрізають, щоб була густа і гарної форми крона.
  • Анонім

    Ну у нас до жодної петиції міська рада не прислухається . Я скажу ,що буде по класичній схемі ,коли винесуть на розгляд ,а голосів не знайдеться .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up