"Це буде шоу і для гонщиків, і для глядачів". У Тернополі будуть унікальні гонки

"Це буде шоу і для гонщиків, і для глядачів".  У Тернополі будуть унікальні гонки
  • Перші в Україні автозмагання Gymkhana в Тернополі відбудуться 3 березня на 5-ому кілометрі в аеропорті.
  • Розпочнеться дійство о 12.00. Вхід для глядачів - 50 грн. Вартість участі для водіїв - 300-400 грн. 
  • Організатори обіцяють влаштувати справжнє шоу, якого у тернопільському аеропорту ще не було. 

- Раніше в Тернополі проводили змагання з спринт-слалому, але оскільки зараз складно зробити прогноз погоди на найближчий місяць-два, бо вона дуже різко міняється, а такі види змагань вже трохи набридли людям, то ми вирішили зробити щось ефектніше, - каже керівник автоклубу Race Club Ternopil Олександр Шейбсак. - Дехто каже, що Gymkhana це той самий спринт-слалом. Але ця дисципліна є офіційною в Японії, Європі та в Америці.

В Україні такий вид автоспорту не розвивається, є лише Moto Gymkhana. Унікальність цих змагань, як кажуть організатори, в тому, що є інший розподіл за класами. 

- В слаломі лиш передній, задній привід і по змаганнях, - продовжує Олександр. - А в цьому виді є розподіл по кубатурі. В пілотів є ще таке поняття, як "читери". Тобто, ззовні двигун виглядає як дволітровий, а насправді він "розточений" до 2,8. Тому ми зробили розподіл, щоб цих "читерів" не було, щоб максимально знизити ризик, що водій з більшим об'ємом двигуна заявлятиметься в нижчий клас. Відрізняються і траси. В них є елементи слалому, дріфту, швидкісні елементи спринта. І потрібно їздити не навколо коліс, як усі звикли, а навколо значно більших елементів, транспорту. 

Відео дня

Серед учасників будуть не лише любителі. На змагання приїдуть і професійні гонщики, чемпіони України.

- Зараз ми ще проводимо переговори, щодо участі багаторазового чемпіона України із слалому Олексія Виговського зі Львову, - каже Олександр. - Каже, якщо встигне зібрати авто, то обов'язково приїде до нас. Ми плануємо, що буде десь шість топових пілотів. Але спробувати свої сили може водій будь-якого автомобіля. У нас немає таких правил, що авто має бути лише для змагань, може бути і стокова змагання. Результат залежить від самого пілота. 

Організатори обіцяють, що це буде шоу, якого тернополяни ще не бачили. Бо буде дуже цікаво. Глядачі зможуть покататися на дріфт-таксі. Ця послуга буде платна, але скільки вона коштуватиме організатори поки ще не визначили. 

Довідка

У неділю, 3 березня, з 9.00 до 11.30 відбудуться тренування пілотів, до 11.39 реєстрація. З 11.30 до 12. 00 - брифінг, після нього о 12.00 офіційне відкриття і початок заходу. Дріфт-таксі працюватиме з 16.30 до 17.00. Після цього буде офіційне нагородження

Вартість участі при попередній реєстрації - 300 грн. При реєстрації в день змагань - 400 грн. Попередньо зареєструватися можна тут. Контактний телефон: 097-275-49-54.

Розподіл по класах:

FWD(передній) до 1,8

FWD(передній) від 1,8

WD(задній) до 2,5

RWD(задній) від 2,5 AWD(повний)

У класі AWD(повний) не приймають учать кросовери і позашляховики.

Учасник має право на 3 бойових заїзди, з яких вибирається кращий час. Пілоти особисто несуть відповідальність за технічний стан свого авто, обов’язковою умовою в участі - справність ременів безпеки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vadim Yasinskiy

    Ага і Hoonicorn Mustang з Кеном Блоком)))



    https://youtu.be/NlF_33oW8vw - відосик з машинкою, що на фото🙂

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up