“Це повинен знати кожен”: молодь у Тернополі вчили надавати першу допомогу

“Це повинен знати кожен”: молодь у Тернополі вчили надавати першу допомогу

Вишкіл з основ першої допомоги та серцево-легеневої реанімації організували тернопільські сумівці в суботу, 2 березня.

 

Для членів Спілки Української Молоді та усіх бажаючих тернополян в Молодіжному центрі провели безкоштовний курс з основних принципів надання першої домедичної допомоги.

Виклади проводили  інструктори громадської організації «Захист Патріотів» із Києва.

Відео дня

   - Алгоритм дій надання першої допомоги повинен знати кожен, - розповідає голова Тернопільської міської організації Спілка Української Молоді Леся Голик. - А сумівцям напередодні літнього сезону цей курс є просто необхідний. Бо ми влаштовуємо табори для дітей, тому повинні володіти базовими навиками.

Тренінг від цієї громадської організації у Тернополі проходить вперше. Під час навчання учасників чекала і теорія, і практика.

Кожен, хто є потенційним свідком нещасного випадку, при наявності базових знань та володінні алгоритмами дій може підтримати чи навіть врятувати життя постраждалого до моменту прибуття фахової допомоги, кажуть інструктори.

Протягом 8-годинного курсу учасники відпрацьовували навички з надання допомоги при пораненнях, проводили тренінг з серцево-легеневої реанімації та застосування автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

Фахівці пояснили, що, перш за все, перед тим, як ви почали серцево-легеневу реанімацію (СЛР), переконайтеся, чи є постраждалий у стані свідомості, чи ні. Якщо він виглядає несвідомим, постукайте його або її по плечу та голосно запитайте: «Вам зле?»

- Якщо постраждалий не відповідає, то ви маєте негайно викликати швидку. Після того потрібно натискати на грудну клітку для відновлення кровопостачання. Фахівці радять продовжувати СЛР, поки не з'являться ознаки рухів, або не надійде кваліфікована медична допомога.

У кінці курсу учасники здавали іспит. Якщо вони пройшли тестування, то отримали сертифікати.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up