Партнер рубрики Події

"Ця роль для мене є дуже відповідальною", каже семінарист, який зіграє Ісуса у театралізованій Хресній дорозі у Зарваниці

"Ця роль для мене є дуже відповідальною", каже семінарист, який зіграє Ісуса у театралізованій Хресній дорозі у Зарваниці

Театралізована Хресна дорога відбудеться у Страсну п’ятницю, 6 квітня в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Організовують це дійство студенти Тернопільської вищої духовної семінарії разом з Комісією у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

- В 11.00 у соборі Зарваницької богородиці розпочнеться Вечірня з виставленням Плащаниці, - розповідає адміністратор Марійського духовного центру «Зарваниця» отець Ігор Засійбіда. - Далі – похід на театралізоване дійство, яке проходитиме стаціями Хресної дороги. Загалом Вечірня разом з Хресною дорогою триватиме до 4 годин.

Театралізовану Хресну дорогу у Зарваниці проводять вже багато років поспіль, додає отець Ігор. На дійство щороку збираються сотні людей. Серед них не лише мешканці Зарваниці, а й приїжджають віряни з різних куточків України.

Відео дня

Підготовка до постановки Хресної дороги триває упродовж великого посту. У театралізованому дійстві візьмуть участь 15 осіб. Це брати-семінаристи та учасники комісії у справах молоді.

- Хресну дорогу ми організовуємо для того, щоб люди змогли глибше роздумувати про страсті Христові, його смерть, - каже брат Андрій. - А також щоб готувалися до світлого празника Вескресіння.

Брат Андрій вже другий рік поспіль буде в образі Ісуса Христа. Каже, що ця роль для нього є дуже відповідальною та важливою.

- Ніхто з нас до кінця не зможе передати того, що відчував Христос і що він терпів. Ми тільки відтворюємо, щоб люди могли побачити приблизно, як воно було. Але кожен з нас в своєму житті несе свій хрест і повинен його нести, щоб отримати спасіння від Бога. Коли слухаєш розважання Хресної дороги, то відчуваєш подібні емоції, які були в Христа, глибше задумуєшся над сенсом життя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    "Що відчував Христос і що він терпів"? Певно тільки йому одному було погано, а решта людей на землі більше не страждають, наприклад у підвалах ОРДЛО чи тих же онкодиспансерах, вже не кажучи про концтабори.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up