Партнер рубрики Події

“У кожній зморшці - життєва історія”, - фотограф Наталя Соболівська про фотовиставку із моделями пенсійного віку

“У кожній зморшці - життєва історія”, - фотограф Наталя Соболівська про фотовиставку із моделями пенсійного віку
  • Відкриття виставки “Погляд душі” із моделями, учасниками соціальної ініціативи "Єднання поколінь" відбулось 5 жовтня в Українському домі “Перемога”.
  • Фотограф Наталя Соболівська, координатор проекту Ольга Гордієнко та самі учасники фотосесії поділились емоціями.

Світлина тернополянки Надії Прінь потрапила до виставки у “Перемозі”. Жінка розповідає, що з фотографом працювати було дуже добре, а такі проекти дуже потрібні для них.

- Я живу з двома доньками, коли вони побачили фото, то були приємно здивовані. Я й сама дуже рада, що взяла участь у цьому проекті, - говорить пані Надія.-  Я відвідую соціальну ініціативу “Єднання поколінь” майже рік, найбільше мені подобається, що тут можна поспілкуватись з людьми.

Відео дня

На фотовиставку обрали 12 фото. Як пояснила кординатор проекту Ольга Гордієнко, кожна фотографія символізує один місяць діяльності соціальної ініціативи “Єднання поколінь”. Адже цього місяця проекту виповнився рік. Участь у проекті взяло близько сотні пенсіонерів. До самого відкриття учасники не знали чиї фото оберуть для виставки. Інші фото моделям обіцяють подарувати на пам'ять та викласти у соцмережі.

На фотосесію надихнула бабуся

Фотосесії пенсіонерам проводила 23-річна  Наталя Соболівська. Дівчина розповідає, що від самого спілкування із пенсіонерами отримала невимовну енергетику.

- На фотосесію мене надихнула моя бабуся. Її на фото немає, вона живе не в Тернополі, але для мене погляд в її очі вирішив практично все, - розповідає Наталя. - Через очі можна прогледіти всю історію людини, просто часто ми того не розуміємо. У всій фотосесії я старалась передати фразу “Люди, ви прекрасні, у будь-якому віці, особливо в поважному”.

Фотограф зізналась, що моделі соромилили, часто старались, щоб на фото не було видно зморщок, для багатьох з них ця фотосесія - перша в житті.

- У кожній зморшці ховається життєва історія, - говорить Наталя Соболівська. - Я захотіла передати ці емоції. Старші люди - вони прекрасні, вони мають у собі ту мудрість, ті емоції, той досвід, який варто цінувати.

"Очі залишаються незмінними"

Координатор проекту Ольга Гордієнко розповідає, що за рік, що минув від створення соціальної ініціативи “Єднання поколінь”, на щотижневі зустрічі до пенсіонерів приходять спікери, артисти, вчителі, тренери молодого віку.

- Сьогоднішня виставка вкотре доводить, що усі покоління об’єднані, адже фотограф - зовсім юна дівчина, - каже Ольга Гордієнко. - Особливою є навіть сама назва виставки “Погляд душі”. Ми хотіли показати, що тіло є змінним, обличчя є змінним, але очі наші не міняються. Очі відтворюють те, що на серці, те, що пережито. Виставка це доводить.

До "Єднання поколінь" запрошують усіх охочих 

7 жовтня о 13:00 в "Перемозі" відбудеться святкова програма, виступи відомих дитячих колективів та самих учасників соціальної ініціативи "Єднання поколінь".

Нагадуємо, соціальна ініціатива "Єднання поколінь" стартувала 2 жовтня 2017 року. Саме з того часу щосереди о 12:00 та щонеділі о 13:00 в центрі ім. Довженка, проводяться тематичні зустрічі для людей поважного віку нашого міста. До реалізації проекту долучаються молодь, письменники співаки та громадські діячі.

- Ми вчимося, співаємо, танцюємо, смакуємо солодощі та багато, багато спілкуємось, - каже Ольга Гордієнко. - Долучитись до зустрічей може кожен охочий. Вхід вільний!


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up