Поліція каже, що п’яний студент сам впав і проломив череп, а батьки, що його побили

Поліція каже, що п’яний студент сам впав і проломив череп, а батьки, що його побили

Напився, впав, ударився головою, тепер в алкогольній комі – так пояснили непритомний стан 19-річного студента його батькам кременецькі лікарі та поліцейські. Коли ж дитина прийшла до тями, розповіла зовсім іншу історію. Зокрема, про побиття та пограбування.

Однак відкривати кримінальне провадження кременецькі міліціонери не поспішали. Тих, вочевидь, цілком влаштовувала версія про падіння з метрової висоти п’яного студента. 

- Пізно ввечері 24 листопада зателефонував дільничний з телефона сина і сказав, що він в реанімації, - розповідає мама хлопця Людмила Заяць. – Ми відразу виїхали до Кременця. В лікарні побачили, що сина «прокапують». Я запитала у лікаря, що з дитиною. А лікар каже: «Не знаю, кома». Питаю: «Яка кома?». Той – «Глибока». Я сама медик, тому такі пояснення мене не влаштовують. Про черепно-мозкову травму ніхто ані слова не сказав. А потім син на деякий час прийшов до тями.

 Віталій, за словами мами, чітко відповідав на всі її питання, що нереально при алкогольній комі. Розповів, що його побили та пограбували. Нападників було п’ятеро. Більше про події того вечора розповів батькам друг хлопця. 

- Вони повертались з інституту. Син провів друга і його сестру, а тоді сам повертався додому, - додає пані Людмила. – Друг ще не зайшов до будинку, як почув крик якоїсь жінки «Хлопці, що ви робите!?». Спустився товариш сходами, а Віталій уже лежав. Він не дихав. Тож хлопець почав робити штучне дихання. А жінка, та, що кричала, викликала швидку. Приїхала і міліція. І разом поїхали у лікарню. 

Поставили крапельницю
Поліція після інциденту так і не поцікавилась у батьків станом хлопця. Правоохоронці, скаржаться батьки, взагалі не спілкувались із ними, нічого не розпитували про сина.

- Наступного дня вранці зробили рентген, - продовжує мама потерпілого. – І тоді побачили, що є черепно-мозкова травма з переломами. Я наполягла на тому, щоб забрати сина в Тернопіль. У Кременці не хотіли нас відпускати. Завідувач кілька разів питав, що нам писати  - побутова травма чи побиття. Я сказала, що писати треба так, як є – побиття. А той написав, що хотів – алкогольна кома, падіння з метрової висоти. 

У Тернополі хлопцеві зробили МРТ. Тут побачили пролом черепа у трьох місцях, роздроблену вушну раковину, гематоми. Тож довелось робити трепанацію черепа. Наразі Віталій – у важкому стані. Непритомний. На апаратах штучної підтримки життя.

- Усі лікарі нам говорять, що такі травми, як у сина, не характерні для звичайного падіння п’яної людини, - каже пані Людмила. – Окрім того, увесь одяг – чистий. Також  тернопільські медики наголошують, що в якому стані людину не привезли б – п’яну чи ні, їй спершу мали зробити рентген. А ще кажуть, що алкогольна кома тримається кілька днів. І людина не приходить періодично до тями. То хлопця, виходить, привозять у лікарню з  проламаним черепом, а поліція не побачила криміналу?

«Нема сенсу відкривати»
Шукати справедливості батьки потерпілого подались в обласне управління УМВС у Тернопільській області. 30 листопада  батьки Віталія спілкувались з одним із заступників головного міліціонера – Олегом Ляховичем. Той узяв справу під свій контроль.
- Він у нашій присутності зателефонував у Кременець, - Людмила Заяць. – Слідчий йому сказав, що немає сенсу відкривати кримінальне провадження. Мовляв, знайшлась та жінка, яка викликала поліцію, і стверджує, що Віталій упав сам.

У появу справжніх свідків батьки хлопця не вірять. Кажуть, що звертались за роздруківкою, аби знайти номер телефону жінки, яка викликала швидку. Утім, той дивним чином зник.

-  Вважаю, що поліція знайде «потрібних» свідків, бо їм просто не хочеться розслідувати, - каже Володимир Заяць. - Тому все хотіли списати на банальне падіння. Але для Кременця такий випадок – не перший. Тому таке ставлення як поліції, так і медиків дивує та обурює.  

Кримінальне провадження за цією справою таки відкрили, повідомили 1 грудня у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Правоохоронці внесли подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 121 ККУ – умисне важке тілесне ушкодження. Вони з’ясовують обставини травмування.

Тим часом стан 19-річного Віталія після МРТ погіршився. Лікарі жодних гарантій не дають. Однак батьки тримаються. Вони сподіваються, що за свою «зразково зроблену» роботу відповідатимуть і медики, і поліція. 

Відео дня

До слова, на лікування хлопця наразі ідуть чималенькі суми. Охочі допомогти родині можуть перерахувати кошти на картку 4149 4378 0638 6148  Заяць Людмила Василівна

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    та просто менти ***

  • Piter Savka

    Оборотни в погонах, убийцы в халатах. Тим все сказано.
  • Чесак Мар'янка

    в Кременці не лікарі, а лише назва!! У нас теж було, що дитина була в реанімації,нам сказали, що помирає, а Тернопіль викликали лише через 5 год.!
  • Анонім

    Легко говорити і коментувати якщьо не стосується тебе і твоєї сімї  (ці слова написані для того аноніма шо пише всяку фігню про капельниці.)   .Ми бажаємо скорішого одуження нашого найкращього майстра ЧПГБЛ групи 47-48 слюсарів з автомобілів Віталія Володимировича Зайця. Надіємся що наша міліція не буде захіщяти ту наволочь яка зробила з цією доброю людиною і чиєюсь дитиною перед новим роком таку біду.Тримайтеся батьки наша група вся з вами.Боже дай здоровя Віталію.Ми зробимо все щоб допомогти для одуження Віталія
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up