У лікарнях Тернополя облаштовують кисневе обладнання

У лікарнях Тернополя облаштовують кисневе обладнання

Загалом, у лікувальних закладах міста працює 49 кисневих точок і 52 мобільних приліжкових кисневих концентратори.

У лікарнях Тернополя продовжують встановлювати кисневе обладнання, яке є необхідним для лікування хворих на ковід. Загалом, у лікувальних закладах міста працює 49 кисневих точок і 52 мобільних приліжкових кисневих концентратори, повідомляє пресслужба міської ради.

«У місцевих лікувальних закладах є достатньо медичного обладнання для надання якісної медичної допомоги. Зокрема, в лікарнях підключено та функціонує 39 апартів ШВЛ. Закуплені вони як за кошти з місцевого бюджету, так і завдяки фінансуванню підприємців і меценатів, - повідомляє міський голова Сергій Надал. -  Як показує практика, пацієнти з діагнозом COVID-19 часто потребують додаткової кисневої підтримки. Тож зараз ведеться активна робота з облаштування кисневих точок та встановлення стаціонарних кисневих концентраторів».

У лікувальних закладах міста, зокрема, функціонує:

Відео дня
  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» 16 апаратів ШВЛ, 30 діючих кисневих точок і 27 мобільних приліжкових кисневих концентратори. Заплановано придбати ще 22 таких концентратори для лікарні. Також у медичному закладі встановлено та вже функціонує стаціонарний кисневий генератор, який забезпечує виробництво і подачу кисню;
  • У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2»  - 7  апаратів ШВЛ, працює  19 кисневих точок та 4 приліжкових концентратори. Зараз проводяться роботи з монтажу ще 40 кисневих точок, додатково закуплено 15 кисневих концентраторів. До середини грудня заплановано придбати та змонтувати стаціонарний кисневий генератор.
  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» -  8 апаратів ШВЛ, підготовлено та розведено 82 точки для подачі кисню, з них 8 вже працюють, наявний 21 кисневий концентратор. Тривають роботи із закупівлі ще одного генератору кисню.
  • У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» - 8 апаратів ШВЛ.

Як зазначають у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», такі кисневі концентратори допомагають у лікуванні хворих з діагнозом COVID- 19, також їх використовують в операційних, реанімаціях, ортоклініці і терапевтичному відділенні, яке наразі переобладнано для пацієнтів з COVID- 19.

До слова, для реалізації цієї медичної програми на сесії Тернопільської міської ради додаткового спрямовано з бюджету громади понад 3, 8 млн грн.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up