Фестиваль їжі розпочався 24 липня. Із самого ранку тернопільські кулінари готували різноманітну їжу. На фестивалі можна скуштувати м’ясні страви, овочі-гриль, традиційні грузинські страви, українські вареники та багато чого іншого.
- Запах чудовий, хоча в парку дуже димно, – каже тернополянка Марія. – З одного боку, добре, що можна смачно поїсти та відпочити, а з іншого – задиміли увесь парк і вже спокійно не посидиш.
М’ясні страви користуються найбільшим попитом серед гостей фестивалю, але ціни все ж кусаються. Так, 100 грамів шашлику зі свинини коштує 50-55 грн. Ковбаски – 30-50 грн, овочі-гриль – 20-40 грн, салати – від 40 до 100 грн, гарячі страви – від 50 до 120 грн.
Як розповідає один з мангальників на фестивалі, головний секрет смачного шашлику - у дровах. Потрібно брати лише фруктові дерева. Краще за все підходить деревина з абрикоси.
Окрім різних страв, тут можна придбати різні напої, як алкогольні, так і безалкогольні. А також - домашній мед, трави та сувеніри.
А як ви ставитесь до таких фестивалів в парку? Діліться своїми думками у коментарях!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Володя Шаюк
Лидия Наконечная
Yaroslav Kurus
Сергій Багранюк