У подорож з мамою: на Тернопільщині проходить проект "Твоя країна: тандем"

У подорож з мамою:  на Тернопільщині проходить проект "Твоя країна: тандем"
  • 7 червня  у Тернопіль приїхали учасники проекту "Твоя країна:тандем". Три пари (дитина віком 18-28 років і один з батьків) з Рівненщини, Київщини і Вінниччини, а також пара з Тернополя відвідають Тернопільщину: тернопільські підземелля, печери Млинки і Теребовлянський замок. 
  • Учасники проекту «Твоя країна: тандем» поділились враженнями від подорожей

Молодь часто подорожує, бере участь в молодіжних проектах і мандрівках, але для батьків таких можливостей немає. Вони лише слухають історії дітей і мріють відчути це на власному досвіді. Саме тому тернополянин Василь Кулевчук організував такий проект.

Проект «Твоя країна: тандем» - це обмін між містами України, який існує з 2014 року. Молоді люди запрошують до себе гостей і знайомлять зі своїм рідним містом. Унікальність цього проекту полягає в тому, що немає централізованого фінансування, воно здійснюється за рахунок молоді для молоді. Подорож триває зазвичай три дні.

- За 5 років участь в цьому проекті взяло більше трьох тисяч учасників з 60 міст і сіл України.  Цього року я почав подорожувати зі своєю мамою, бачив, що їй це подобається, у нас змінюється спілкування. Так у мене і виникла ідея  організувати подорожі дітей спільно з їхніми батьками. Умовою є те, що дитина віком від 18 до 28 років подорожує з одним із батьків, - розповідає організатор проекту Василь Кулевчук. - Тільки три пари зголосились на мою пропозицію. Зараз вони живуть у мене дома. Подорож триває три дні, сьогодні уже останній.

Відео дня

Батьки і діти поділились враженнями від подорожі.

  • Я зі своєю мамою приїхала з Волині. Вчора ми їздили в Млинки, лазили в печери. Також ми побачили Джуринський водоспад і Червоноградський замок. Сьогодні ми були в Тернопільському краєзнавчому музеї. Екскурсія нам дуже сподобалась, чудові експонати,- розповідає Ангеліна .

Мама Ангеліни каже, що коли її донька вперше вирішила їхати за таким проектом, то вона боялась.

- Коли я почула «Мамо, ми будемо жити в горах,  без зв’язку. Туди відбирають здорових, які не п’ють і не курять»,  я подумала, що  її відвезуть в якусь секту, або ж в Туреччину. Але як виявилось, все було дуже гарно, вони відпочивали в Чернівцях. Це була її перша поїздка, - розповідає пані Олена. -  Дуже приємно, що діти живуть цим проектом, їм цікаво. Зараз я з донькою побувала разом в такій поїздці, і це супер.

Яна зі своєю мамою Людмилою приїхали з Вінниччини.

  • Поїхати тандемом в інше місто – це була наша спільна ідея, але більшу ініціативу все таки виявила мама. За три дні ми встигли побачити дуже багато,  поспілкуватися між собою, віднайти нових друзів. Це ,безпосередньо , культурний обмін. Під кінець візиту ми всі поріднились, здружились між собою,- розповідає Яна.- Цей проект дозволяє показати, що люди насправді щирі, відкриті і добрі, незалежно від регіону.  А ще така поїздка допомагає виявити цікаві аспекти в спілкуванні дітей і батьків, і навчити чогось нового.

 

Також вирішили взяти участь в тандемі Олена зі своєю мамою Наталією з Острога.

  • Моїй мамі теж сподобалась ідея подорожувати разом. Я люблю цей проект і мені подобається, що він розширює свої межі, робить щось нове, тобто не має якоїсь монотонності, все постійно змінюється і стає дедалі цікавішим , - розповідає дівчина. - Мені дуже сподобався  Тернопіль, а особливо центральна вулиця. В цьому місті я вперше, але вже для себе підмітила, що воно дуже затишне і я би хотіла тут жити.

Юлія Огороднік

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up