У Польщі раптово померла 24-річна тернополянка. Допомога потрібна її мамі та 3-річному синочку

У Польщі раптово померла 24-річна тернополянка. Допомога потрібна її мамі та 3-річному синочку
  • Друзі та знайомі родини просять допомоги, аби доправити тіло 24-річної тернополянки Натії Кірія для поховання до України та для підтримки на перший час найріднішим людям покійної – у неї залишились мама і 3-річний синочок.
  • Як розповіли дальні родичі дівчини, вона разом з мамою поверталась з роботи, раптом Натії стало погано. У містечку була тільки амбулаторія, тому вертольотом Натію перевезли до Познані. Там за кілька годин її серце зупинилось.
  • Чимало друзів шоковані звісткою та пишуть, що ще недавно спілкувались з дівчиною. І запевняють: завжди пам’ятатимуть її усміхненою.

 

У Польщі 3 липня померла 24-річна тернополянка Натія Кірія. Молода жінка не так давно разом з 3-річним синочком переїхала до Польщі, де у місті Кепно проживала і працювала її мама, Ярослава Вітик.

Про смерть тернополянки на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Сергій Яковенко. Згодом інформацію про смерть підтвердили і далекі родичі Натії.

  • Нам мало що відомо, от зараз вся родина між собою зідзвонюється, обмінюємось інформацією, — розповіла нам далека родичка дівчини пані Марія. — Знаємо, що туди поїхала сестра мами, аби її підтримати та допомогти. Відомо нам мало: знаю, що Натія, а її вдома називали Надя, разом зі Славою повертались з роботи,  працювали на заправці.

Раптом Натії стало зле.  Її забрали до місцевої лікарні, але там не було належного обладнання, аби надати допомогу молодій пацієнтці з підозрою на крововилив. Тоді дівчину вертольотом доправили до Познані, у реанімації якої вона померла через кілька годин. Як повідомили дальні родичі Натії, результатів розтину і причини смерті офіційно поки не повідомляли.

Відео дня

— Дорогі співвітчизники, знайомі, друзі. Сталася трагедія, 3 липня о 15:50 перестало битися серце нашої з Вами знайомої і просто добра людини Natiia Kiria, залишилася маленька трирічна дитина без матері, — пише у Фейсбук Сергій Яковенко. — Родина в скрутному фінансовому становищі. Хто чим може допомогти, кожен грош лічиться.

На сторінці і мами, Ярослави Вітик, і Натії сотні повідомлень співчуття.

  •  — Діти не вмирають — вони стають янголами та дивляться на нас з небес! — написала Mariia Mykhailovska.

У крупі «Греко-католики Кемпно» також розмістили інформацію про смерть Натії.

Адже мама, пані Ярослава, була парафіянкою місцевої греко-католицької громади.



  • — З великим сумом повідомляємо, що у лікарні інтенсивної терапії м. Познань відійшла до Небесного Отця, донька нашої парафіянки п. Yaroslava Wityk, отримавши св. Тайни Поєднання з Богом, — йдеться на сторінці громади. — Просимо, щоб Господь прийняв молоду душу Натії до себе, а рідним і осиротілій дитинці давав силу перенести цю невимовну втрату!

У громаді повідомляють, що подбають про молитовний супровід та фінансові витрати першої необхідності. А в церкві організують збір коштів для охочих підтримати сім'ю. З понеділка буде розпочато процедуру передання тіла родині та чин похорону.

На сторінці Натії у Фейсбук опублікований статус: «Людина може все! Їй заважає лише страх, лінь та низька самооцінка!!!». З основного фото щиро посміхається симпатичне дівча. Чимало друзів шоковані звісткою та пишуть, що ще недавно спілкувались з дівчиною. І запевняють: завжди пам’ятатимуть її саме такою — усміхненою.

  • Невимовний біль та смуток.... Комок в горлі та сльози, — пише Galya Fedyshyn. — Вона мала жити довго, дати дитині все найкраще. Царство небесне і нехай з Богом спочиває…

Довідка

Хто бажає допомогти, телефонуйте до Сергія Яковенка 739-41-47-35, або до Ola Denysevych 578-70-42-18 (У Польщі).

Номер рахунку мами 90 1090 1144 0000 0001 4800 9828, власник Yaroslava Kiriia.

Для тих, хто не може переказати кошти на польський рахунок, друзі Натії організували збір в Україні. Кошти можна переказати на карту "Монобанк" 4441 1144 4425 2744 на ім'я Журбика Андрія. Всі кошти, отримані на цю карту, чоловік перекаже на рахунок мами Натії — Ярослави, та прозвітує про переказ.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині померлої землячки. Царство небесне її світлій душі й вічная пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (346)
  • Читач09

    А померла дитина після вакцинації...
  • Людмила Власюк

    +++++
  • Наталья Стокозова

    Вечная память.
  • Марія Калинюк

    +++++++++

keyboard_arrow_up