У Старому парку затримали тернополянина, який запускав безпілотник

У Старому парку затримали тернополянина, який запускав безпілотник

На території Тернопільської області патрульні фіксують випадки незаконного запуску безпілотників.

14 липня, близько 16-ї години в Старому парку інспектори роти тактико-оперативного реагування виявили громадянина, який запускав у повітря безпілотний літальний апарат.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Його доставили до відділку, для перевірки носіїв фіксації та збереження інформації й детального з'ясування всіх обставин цієї події. Поліцейські перевірятимуть інформацію на факт співпраці громадянина із ворогом.

Відео дня

В патрульній поліції наголошують, що відповідно до вимог пункту 4 розділу ІІ Правил використання повітряного простору, а саме – "польоти безпілотних повітряних суден масою до 20 кг включно виконуються без подання заявок та отримання дозволів на використання повітряного простору" — під час воєнного часу не діють. Запуск безпілотників та легких літаків проводять виключно з погодження територіального підрозділу Служби безпеки України.

За порушення вказаних вимог зловмисників буде притягнено до відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 113, ст. 114 ККУ.

Всі недозволені польоти безпілотних літальних апаратів будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога!

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила воєнний стан в Україні до 23 серпня.

Довідка 

Старий Парк — найстаріший з парків Тернополя, засаджений наприкінці XIX століття, визнаний парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва, входить в історичний ареал міста. В радянський період використовувався як меморіальний парк, для вшанування учасників Другої світової війни. На даний момент елементи благоустрою, меморіальні об’єкти (зокрема Пагорб слави в аварійному стані) вимагають оновлення. 

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up