У тепломережах вважають, що приписи екоінспекції - їм не указ

У тепломережах вважають, що  приписи екоінспекції - їм не указ
Тернополяни обурені, що попри обіцянки міської влади не будувати, а тепер - і заборони від контролюючих інстанцій, роботи проводяться

Чергові відвідини скандальної котельні на Київській, 3с влаштували мешканці «Сонячного» разом з активістами  сьогодні, 21 червня. Тут застали працівників без касок, рукавиць, що монтували обладнання. Ті відповіли людям, що вони -  ніхто і просто гуляють по території.


Спершу впускати тернополян  на територію охоронець відмовлявся, мовляв, у нього є  відповідна вказівка. Попри те люди увійшли, адже чоловік не надав жодних  документів для посвідчення свої особи. А із адміністрації тепломереж так ніхто до людей не виходив. Не з’явивились і представники ряду контролюючих структур, яких запрошували люди.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">


Нагадаємо, 12 травня Держекоінспекція видала припис щодо заборони експлуатації котелень на торф’яній котельні та реалізації проектів до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи по проектних документаціях.
 

Тепломережі припису не оскаржували, але його і не виконують. Роботи із монтажу проводять доволі активно. Інспектор Держекоінспекції виїжджав на місце вчора, 20 червня. Однак, як йому пояснили у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», вони до робіт не мають жодного стосунку – роботи проводить підрядник, з ним і треба розбиратись. А підрядником, як відповіли Держекоінспеції, є ТОВ «Тернопільтепло». Ця фірма, як ми писали раніше, і є інвестором. Серед її засновників – родичі міського голови. 

А на демонстрацію  тернополянами  самого припису, представник тепломереж відповів, що документ надто розумно написаний  він його не розуміє.

- Він заявив, що формулювання  "зупинка реалізації всього проекту" надто розумне і він його не розуміє, - каже  жителька сусіднього із котельнею будинку, активістка Юлія Мамчак. – А ще, що  інвестор вклав гроші і хоче закінчити будівництво.


Схожу відповідь отримали тернополяни і сьогодні від начальника виробничо-технічного відділу КП«Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталія Грубенюка. Той з’явився на території швидше  для того, аби нагадати поліції, що просто так ніхто з тернополян не має права  входити на територію, бо є відповідний лист СБУ.  І навіть запропонував поліції прийняти від нього заяви про вчинення хуліганських дій тернополянами.  

 

- Добре, а що тут  роблять ці незнайомі люди (робітники - прим. ред.)?, - питають тернополяни. 
- Вони – знайомі люди, - каже пан Грубенюк. - Вони виконують  ремонтні роботи. 
-  На підставі чого?
- На підставі декларації про будівництво. Вони наші підрядники.  Це вже неодноразово ми з вами розбирали, - відповів той. 
А на демонстрацію припису заявив, що той нічого не змінює. 

- Екологічна інспекція не може заборонити будівництва. Я нічого тут не розумію.  На сьогоднішній день не встановлено, що ми щось порушили і ще нікого не притягнули до відповідальності, - каже Віталій Грубенюк. -  Тільки "Архбудконтроль" може  нам заборонити. 
Також він нагадав, що тернополяни перебувають на території будівництва без касок і рукавиць. Їх до речі, не мали і самі «невідомі» робітники, які жодного разу так і не показали договору підряду. А під час  попередніх відвідин тернополяни фіксували на фото і обідній стіл працівників-зварювальників із горілкою та закускою.

Також пан Грубенюк заявив, що усілякі договори підряду – це їхні внутрішні документи і вони не зобов’язані їх демонструвати. Якщо ж їх хоче побачити патрульна поліція, що приїхала на виклик, то хай звертається у тепломережі офіційно. 
- Так, ви переживаєте, що ми зайшли на територію, - обурились словам пана Грубенюка люди. -  Переживаєте, що з нами діти. А через те, що ті діти цього року не будуть мати чим дихати, не переживаєте?

На що представники тепломереж  відповіли, що ні, ще не цього року.  

До слова, як повідомили у Держекоінспекції,  заява представника тепломереж про те, що згадувана структура не може їм нічого забороняти, не відповідають дійсності. У приписі йдеться про заборону реалізації проекту, а в такому випадку  це поняття включає проведення будь-яких робіт.  


- Ми зустрілись із очільником КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» у другій половині дня на Київській,3с, - каже керівник Держекоінспекції Едуард Ференц. – Повідомили йому, що він таки порушує законодавство. Сказали, що пишемо акт перевірки і підтверджуємо, що припис не виконується.  На що він почав кричати,заперечувати, говорити: «Приходьте завтра, я біжу до мера».  Ми ж повідомили, що протокол на нього пишемо, акт оформляємо, що від підпису він відмовляється, надсилаємо цей акт через канцелярію, протокол – так само. Робимо йому виклик, щоб з’явився до нас для розгляду справи  і формуємо матеріали до Адміністративного суду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up