"Місто без бруківки - це як село без церкви". У Теребовлі пікетують біля міськради через старовинну бруківку

"Місто без бруківки - це як село без церкви". У Теребовлі  пікетують біля міськради через старовинну бруківку
  • Продовження акції протесту в Теребовлі розпочалось зранку,1 жовтня біля міської ради.
  • Теребовлянці вимагають зберегти старовинну бруківку на центральній вулиці міста та збудувати об'їзну дорогу. Влада погодилась на переговори.

Акція протесту розпочалась 29 вересня. Активісти перекривали дорогу міжнародного значення.

- Ми, теребовлянці, не можемо допустити втрати такого цінного покриття для дороги. Це найкращий матеріал для її витривалості та стійкості на майбутні роки, - розповідає активістка Анастасія Хитра. - Асфальт тут не до порівняння! Наше Княже місто без цього покриття втратить свою особливість та унікальність, це - історія міста, його візитна картка. Для Теребовлі, як житлового масиву, не прийнятна асфальтна дорога з чотирирядним рухом в центрі міста. Це - абсурд. 

На місці подій перебуває і громадський активіст, який родом із Теребовлянщини, Олег Вітвіцький.

Відео дня

- Бруківка належить громаді і повинна залишитись у Теребовлі! Найперше варто розглянути можливість збереження бруківки саме по вулиці Князя Василька, - каже пан Вітвіцький. -  Зрештою подальшу долю цього покриття можна вирішити під час громадських слухань, які треба провести у максимально короткий термін. Теребовлянська бруківка - наша історична спадщина, ознака міста і його неповторність.

Дивіться відео із місця події:
 

Активно питання обговорюють і в соцмережах. Теребовлянці обурені тим, що місто залишиться без бруківки.

- Місто без бруківки – як село без церкви. Бо бруківка належить до таких речей, котрі маркують собою міський простір, - пише Назарій Заноз.-  Сама вже її наявність на дорозі натякає на вік та значну історію бурґу. Коли в’їжджаєте в місто й бачите забруковані вулиці – маєте певність, що тут можна побачити щось цікаве, що тут варто спинитися й роздивитися уважніше. Бруківка – це дух та збереження залишків атмосфери минулого, чого з кожним роком в Теребовлі стає все менше.

Наразі біля стін міської ради тривають переговори. Активісти спілкуються із головою Теребовлянської ОТГ Сергієм Поперечним. Як вирішиться питання, читайте згодом. Стежте за оновленнями матеріалу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Рома Козирь

    Їду 20 км/год тим містом і думаю хай ту бруківку собі в дворах місцеві жителі вставляють в дорогу нормальну давно пора робити!!!
  • Бульба

    Коли проїзжаю містом Теребовля то нервів не вистачає проїхати тою дорогою, яка вказує на вік міста!!

    Та і на вік краще би вказував замок , який був успішно мешканцями розібраний на хліви і туалети!!

    Пеппі reply Бульба

    Ви бували у замку? у якому ж місці теребовлянський замок розібраний на хілви і туалети? Це вам не кременець чи чортків, де лишилась лише одна стіна і підмурівки в смітті. Не плутайтесь. На замок вимощена бруківка, регулярно територія облагороджується. На свій вік максимально використовується і рорзглядається як громадський простір.
  • Віка

    Ви Надала поклчите він скоро вам ту бруківку замінить на бркуівку із заводу своєї дружини
  • Олег Гнатишин

    Ті активісти вже дістали. В мене таке враження, що це нова професія. Активіст - це людина, яка в більшості випадків ніде не працює, невідомо за що живе, але пхається усюди, в більшості випадків для отримання певної вигоди.

    Ірина Лялік reply Олег Гнатишин

    А ви до якої категорії себе відносите?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up