У тернопільському парку «Здоров'я» облаштовують громадський туалет

У тернопільському парку «Здоров'я» облаштовують громадський туалет

Цими днями у тернопільському парку «Здоров'я» ведуть роботи з влаштування громадської вбиральні.

Враховуючи звернення і протести тернополян, місце розташування вбиральні змінили.

Читайте також В парку «Здоров’я» тернополяни протестували проти встановлення туалету за 1,5 мільйона. Чому? (ВІДЕО)

Зокрема, знаходитиметься громадський туалет у парковій зоні навпроти вул. Південної, повідомляє пресслужба міської ради.

Відео дня

Як розповідають у КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», наразі в парку облаштували блочно-модульну котельню на 2 кабінки, у якій розмістяться також відкидні пелинальні столики. Залишилося під’єднати туалет до інженерних мереж міста та Інтернету і влаштувати пішохідну доріжку поруч з вбиральнею.

При сприятливих погодних умовах, роботи з облаштування громадської вбиральні у парку «Здоров’я» заплановано завершити до кінця наступного тижня.

Читайте також Бути чи не бути бути туалету за півтора мільйона у парку «Здоров’я»? Ми з'ясували для вас

Нагадаємо, туалет за півтора мільйона гривень у КП «Об’єднання парків культури та відпочинку міста Тернополя» планували встановити біля пішохідної зони, що веде повз парк «Здоров’я» до міської комунальної лікарні №3. Однак проти цього рішення категорично виступили мешканці будинків поблизу парку, вони влаштували акцію протесту проти будівництва. Роботи спочатку призупинили, а згодом в управлінні ЖКГ прийняли нове рішення щодо платного туалету. 

Чи можна було уникнути перевитрат із перенесення місця вбиральні, просто запитавши думки місцевих жителів щодо місця майбутнього встановлення вбиральні заздалегідь, чіткої відповіді від міськради на це запитання ми так і не почули. 

Зауважимо, що платний туалет встановлюють за кошти з міського бюджету, який фінансують і платники податків. Окрім того, що сам туалет вартує півтора мільйона, частину цих коштів витратили на підготовку першої ділянки під його будівництво, потім додатково витратили і на те, щоб відремонтувати цю ділянку, а також на підведення мереж до нового місця будівництва.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up