Партнер рубрики Події

У Тернополі активісти вимагають відмінити концерт Лободи

У Тернополі активісти вимагають відмінити концерт Лободи

Представники «Самооборони Майдану Тернопільщини» написали до директора ТРЦ «Подоляни» заяву з проханням розірвати договір оренди на проведення концерту Світални Лободи, який має відбутись 13 травня.

- На сьогоднішній день така ситуація - є ряд російських артистів яким заборонений в”їзд на територію України і ряд українських артистів, які не зважаючи на цю українсько-російську війну продовжують їздити у Росію виступати, - представник «Самооборони Майдану Тернопільщини» Іван  Ковалик. - Вони дуже часто виступають якраз на одній сцені з тими російськими співаками.

Представників «Самооборони» обурює той факт, що Світлана Лобода активно їздить у Росію, а на Різдвяні свята вона виступала на відкритті одного із ювелірних брендів Григорія Лепса.

- Лобода дуже часто виступає на одній сцені з російськими артистами, які їздять в "ЛНР" та "ДНР" і визнають їхнє існування, як окремих республік у Європі, - продовжує пан Ковалик. - Для нас дивно, що вона їздить у Росію заробляти кошти, робить це публічно і повертається в Україну, і теж виступає. Ми вважаємо, що така позиція є неправильною.

На думку активістів в умовах війни, коли в Росії утримують політв”язнів, зокрема Надію Савченко і тепер ще й її сестру, публічні люди не мали б бути осторонь тих політичних процесів, вони б мали мати свою чітку позицію.

- От саме тому ми написали цю заяву, - каже Іван Ковалик. -  От ви кажете, що Іван Дорн  заробляє кошти там, а віддає їх на армію тут. Чесно кажучи ми не бачили подібних фактів від Лободи. І питання не в тому допомагає чи не допомагає. Є один факт - як може бути таке, що українські артисти, які є громадянами України, можуть їздити виступати у Росію?

Активіст каже, що мова не йде про громадян Росії. Мова йде про тих артистів в Росії, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, сепаратиста Захарченка та інших. І якщо українські артисти вважають, що вони можуть виступати з такими людьми на сцені, отримувати від таких людей гонорари, то це, на думку «самооборонівців» якась неправильна позиція.

- Це наша думка і ми її висловлюємо, - додає пан Ковалик. - Ми написали цю заяву, як попередження в тому плані, що недавно у Рівне мали приїхати Потап та Натся Каменських, які теж їздять у Росію. В останній момент вони концерт скасували, але якби вони приїхали, то невідомо чим би це закінчилось. Бо там зібралось було дуже багато футбольних вболівальників, членів різних правих організацій.

Директор ТРЦ «Подоляни» Михайло Ібрагімов пояснює, що організатором даного заходу не є їхній торговельно-розважальний заклад. Заклад всього лиш надає приміщення в оренду для проведення концерту співачки.

- Як юридична особа ТРЦ "Подоляни" лише здає приміщення в оренду, - каже Михайло Ібрагімов. - Це перший пункт. Наступне - нам повідомили, що уже розпродано досить багато квитків, які придбали тернополяни. Ще я цікавився і в обладміністрації, і в інших установах чи немає якоїсь заборони на концерти Світлани Лободи. Такої інформації немає.

Наразі якогось конкретного рішення керівництво "Подолян" ще не прийняло.

Відео дня

- У заяві йшлось про те, що через даний захід може виникнути скажем так, нездорова ситуація, - додає пан Ібрагімов. - Тому для того, що уникнути таких ситуацій після свят ми постараємось зустрітись з керівниками цієї громадської організації, яка до нас звернулась, а також з правоохороними органами. Думаю, що ми дійдемо до якогось спільного рішення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Анонім

    Ніхто скоро не приїде будемо гігу слухати --- (((
  • Анонім

    Не хочете щоб був тут концерт не купляйте квитків на концерт і буде чистий спокій . Навіть, якщо вона сюда приїде ,то я думаю ,що буде аналогічно ,як з Могилевською і Білик коли їх помідорами закидали за російські пісні ,і вони заріклися більше сюда не приїжати .
  • Anonymous

    Ковалик вміє тільки пікетувати і кляузи писати. Це його основна форма діяльності???????? Мабуть, і на цьому можна заробити...
  • Анонім

    Як добре що я вже не живу в цій дурнуватій країні , ніколи не буде порядку ((( вже і лобода не така ! А 450 дармоїдів то такі ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up