Партнер рубрики Події

У Тернополі буде семінар, який по-новому навчить бачити життя дітей з інвалідністю

У Тернополі буде семінар, який по-новому навчить бачити життя дітей з інвалідністю

У Тернопіль приїжджає відома в сфері інклюзії спікерка киянка Олеся Яскевич. Вона - громадська активістка, голова громадської організації "Бачити серцем". 6 квітня вона проведе семінар "У дитинства Немає інвалідності" в ТРЦ "Атріум". 

Олеся Яскевич відома на всю Україну в сфері інклюзії, бо робить переворот в цій галузі, своїм прикладом вона руйнує стереотипи про життя сімей, де є діти з інвалідністю. Вона мотивує, на її прикладі вчаться жити інші. Серед її проектів - літній інклюзивний табір, майстерня для дітей з інвалідністю, ранкове хюге для дівчаток з інвалідністю та їхніх мам та багато інших, розповідають організатори семінару. 

- Олена Яскевич показує з різних сторін життя сімей, де діти мають інвалідність, - розповідає ініціатор проекту "Життя без меж" Олена Коваль. - Олена розповість свою історію, адже сама є мамою 12-річного хлопчика, який не бачить, має аутизм і епілепсію. Вона допомагає іншим батькам, як прийняти існуючу ситуацію і навчитися жити далі, як розвивати свою дитину і не забувати про свій розвиток. Вона розкаже про свій досвід, чому не потрібно шукати винних і чарівну пігулку; де брати натхнення та сили; про те, як створити навколо себе спільноту однодумців, про проекти і плани; чому круто об'єднуватись заради своєї цілі і про те, що мрії здійснюються.

Олена реалізувала багато проектів в Києві і про свій досвід розповідатиме у Тернополі, можливо якісь ідеї, які вона втілили, комусь вдасться реалізувати у нас, вона підкаже, до кого звертатися, з ким співпрацювати, продовжує пані Коваль. 

Відео дня

Зустріч з Оленою Яскевич буде цінна не лише сім'ям, які виховують таких дітей, але й тим, хто працює з такими дітьми - це спеціалісти, працівники соціальних служб, вихователі. 

- Усе, що вона робить - це дуже потрібна інформація для нас у маленькому місті, - каже Олена Коваль. - Олена Ясеквич - надзвичано талановита жінка. Свого часу я випадково потрапила на її сторінку, і коли мені було найважче, почала читати її статті, дивитися її відео. Можна сказати, що те, чим я зараз займаюся в своїй громадській активності - це і її заслуга. Хоча ми раніше не бачилися, але вона своїм прикладом надихає.

Участь у семінарі є безкоштовною, але потрібно обов'язково зареєструватися, бо кількість місць обмежена. Для цього перейдіть за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/1kAQI8ap5_6oxlttM7dwJMthscoafFHisfNEhL3Ki7b8/edit

Захід триватиме з 11.00 до 15.00

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up