У Тернополі на "Фабриці святого Миколая" уже підготували подарунки: хто їх отримає

У Тернополі на "Фабриці святого Миколая" уже підготували подарунки: хто їх отримає

18 грудня близько 2 тис. дітей з тернопільських багатодітних і малозабезпечених родин, дітей-сиріт, переселенців та дітей учасників АТО/ООС отримають подарунки в рамках благодійної акції "Миколай про тебе не забуде".

Смаколики, іграшки, канцтовари та засоби особистої гігієни впродовж місяця приймали від небайдужих тернополян і пакували волонтери – помічники Чудотворця на «Фабриці Святого Миколая» у приміщенні храму Святого Йосафата, повідомляє прес-служба міської ради.

Напередодні Дня Святого Миколая долучився до роботи Фабрики і очільник Тернополя Сергій Надал.

«Я дуже радий, що допомога дітям, які найбільше потребують нашої уваги та підтримки, уже стала доброю традицією в нашому місті, і щороку до таких благодійних акцій долучається все більше небайдужої молоді. Так і цього року, завдяки ініціаторам та волонтерам акції потребуючі тернополяни зможуть відчути тепло та увагу напередодні Дня Святого Миколая, - зауважив Сергій Надал. - Я дякую усім, хто доклався подарунками, іграшками, працею, а також дякую Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ за те, що кожного року долучаєтеся до організації благочинної акції, яка загріває серця дітей».

Відео дня

Очільник міста подарував тернопільським дітям канцтовари, книги та іграшки, а також виступить у ролі помічника Миколая та завітає до дітей з багатодітних сімей напередодні свята.

До слова, за результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» минулого року, майже 70% опитаних українців мають традицію дарувати подарунки на День Святого Миколая. Близько 30% – такої традиції не мають.

• Найбільше прихильників традиції дарувати подарунки на День Святого Миколая на Заході (більше 80%). У Центрі і на Півдні таких дві третини опитаних, на Сході - половина. Більшою мірою підтримують дану традицію жителі сіл, молодь та більш забезпечені.

• 43% вказали, що вірять у Святого Миколая (проти 37% у 2016). Водночас половина заявили, що не вірять в нього. Найбільше вірять у Святого Миколая на Заході (63%), в інших регіонах таких трохи більше третини. Чим молодші та чим більш забезпечені респонденти, тим більше вони вірять в Святого Миколая. Цікаво, що більше половини опитаних віком від 30 до 50 років зазначили про свою віру у святого. Також більше їх серед жінок і мешканців сіл.

• У свою чергу, в Діда Мороза вірять чверть опитаних українців, майже 70% – не вірять. У Діда Мороза більше вірять молодші й більш забезпечені українці.

• Більше 40% відзначили як найулюбленіші новорічні свята Новий Рік та Різдво. Ще для 7% опитаних таким є День Святого Миколая, 3% – Старий Новий рік. Тільки 3% не подобається жодне з перерахованих свят. За період опитувань серед новорічних свят зменшилася кількість тих, хто любить Новий рік (з 49% у 2011 до 43%). 

• На Півдні, Сході та в Центрі більше люблять Новий рік, на Заході – навпаки найулюбленішим святом є Різдво. Більша прихильність до Нового року - серед чоловіків, мешканців міст, молодших та забезпеченіших опитаних. Відповідно Різдво більше люблять в селах, старші опитані й жінки.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 16-25 листопада 2018 р.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up