У Тернополі поблизу багатоповерхівки знайшли артснаряд

У Тернополі поблизу багатоповерхівки знайшли артснаряд

16 вересня о 09:52 у м. Тернопіль на бульв. Данила Галицького поблизу багатоповерхового житлового будинку було виявлено один артснаряд АС-152 мм часів Другої світової війни.

Про небезпечну знахідку сьогодні, 17 вересня, повідомила пресслужба головного управління ДСНС в Тернопільській області.

На виклик направлено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління. Після детального обстеження місця знахідки вибухонебезпечний предмет вилучено та об 11:30 знищено в безпечному місці.

Цього ж дня фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління вилучено та знешкоджено два артснаряди АС-76 мм часів Другої світової війни, котрі були виявлені напередодні в с. Молохів Саранчуківської територіальної громади Тернопільського району.

Відео дня

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст «amu WI обережно вибухонебезпечн предмети! протитанкова міна авацийни бомби артилерийський снаряд ручна граната при виявленн вибухонебезпечних предметв заборонено: кидатиу огнище вдяряти по них, нагрвати, накривати розбиратих вибухонебезпечни предмети переносити 50 перекочуватих торкатися, брати Xy руки -допускати скупчення людей бля BHп при можливост огородити небезпечне мсце або встановити попереджувальн знаки STOP не допускати CTOPOHHIX осіб небезпечний район негайно проінформувати про знахдку в службу порятунку за тел. 101»

Зазначимо, що на "Східному" час від часу знаходять боєприпаси часів Другої світової війни. Чи не найбільше їх знайшли біля 18-ї школи.

Читайте також У тернопільській школі 18, де знайшли 104 снаряди, уже відновили навчання
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up