У Тернополі почав діяти українсько-індійський клуб «Санскріті»

У Тернополі почав діяти українсько-індійський клуб «Санскріті»
  • Тепер у Тернополі можна підівчити хінді, навчитися готувати індійські страви і дізнатися особливості менталітету жителів Індії.
  • У Тернополі запрацював клуб українсько-індійської співдружності «Санскріті»

Ідея клубу належить тернопільській журналістці Яніні Чайківській, яка нині працює прес-секретарем Тернопільського медичного університету ім.І.Горбачевського, де навчається близько 200 студентів з Індії. Назву «Санскріті» запропонувала Варша Кашяп, у перекладі з санскриту це означає «культура».

  • Тут значення культури значно глибше, ніж мистецтво чи твори мистецтва.  Культура стосується всіх галузей життя - спілкування. мови, вживання їжі. побуту і т.д. Цей той чинник, який  визначає рівень нашого розвитку, світосприйняття і свідомості. Сьогодні в світі набуває популярності культурна дипломатія, яку часто називають народною чи неофіційною дипломатією. На перший план виходять не стільки економічні чинники для  налагодження співпраці. скільки стосунки між людьми, пізнання культури одне одного, - розповідає Яніна Чайківська.

Поки що у тісному колі учасники клубу налагоджуватимуть діалог через спільні проекти і заходи, згодом планують запровадити освітні, культурні та інші програми.

  • На міжособистісному рівні легше вивчати культуру, традиції і звичаї того чи іншого народу, коли передача інформація відбувається face to face з поясненням усіх деталей і особливостей національних ментальностей. Індія - чудовий приклад того, як жити різним національностям і етнічним групам у мирі і злагоді. Також це країна, яка має одну з найпотужніших армій світу, розвинену науку, медицину та багато іншого, особисто самій цікаво вивчати, досліджувати, обзаводитися знайомими і друзями, - додає Яніна Чайківська.

За словами засновниці проекту, українців у клубі планують вчити хінді (заняття відбуваються раз на тиждень у читальній залі ТДМУ), 5 індійців вивчають українську мову. Запровадять також кулінарну світлицю, де пригощатимуть одне одного стравами обох країн, а також проводитимуть воркшопи із приготування страв та лекторієм. Учасники клубу читатимуть відомі твори індійської літератури українською (гімни Ріґведи у перекладі Лесі Українки, Махабхарату у перекладі Івана Франка), а також вірші Тараса Шевченка українською.

Відео дня

Найближчий захід – індійський фестиваль весни Холі – відбудеться 18 березня о 14.00 у бібліотеці на вул. Січових Стрільців,8. Більше читайте на сторінці  у Facebook.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Їм ,що своїх українських традицій мало чи вже нех.... чим занятися . Краще б йшли на заводи і допомагали армії .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up