У Тернополі презентували роботу Ситуаційного центру та служби 1580 (ФОТО)

У Тернополі презентували роботу Ситуаційного центру та служби 1580 (ФОТО)

На базі управління муніципальної інспекції функціонує Ситуаційний центр та цілодобова довідкова служба 1580. Вони займаються відстеженням оперативної ситуації у місті в реальному часі для ефективного та швидкого реагування на її зміни у разі необхідності.

Розташований центр у новому приміщенні на вул. Є. Коновальця, 8, повідомляє пресслужба міської раді.

«Оскільки працівники Довідки 1580 та оператор ситуаційного центру працюють в одному приміщенні, на будь-які повідомлення, які надходять на гарячу лінію від тернополян щодо порушення правил благоустрою чи громадського порядку у місті, відбувається оперативне реагування та, при потребі, інформація швидко передається у правоохоронні органи, - наголошує міський голова Сергій Надал. – У будівлі наразі готуються місця і для роботи представників Управління ДСНС та правоохоронних органів, що забезпечить функціонування у Тернополі єдиного загальноміського ситуаційного центру».

Відео дня

У Ситуаційному центрі через виведені на екран зображення з відеокамер інспектори, насамперед, спостерігають за ситуацією у різних мікрорайонах міста. Загалом у Тернополі до системи центру підключені 735 камер, що розміщені на вулицях та прибудинкових територіях міста.

Найбільше камер відеоспостереження встановлено на в’їздах-виїздах з міста, аварійно-небезпечних ділянках доріг, перехрестях, в парках та в місцях масового скупчення людей. 114 камер встановлено у закладах дошкільної освіти, 15 – у медичних установах міста та ще 118 цього року встановили у дворах багатоповерхівок.

Цілодобовий доступ до камер мають і працівники правоохоронних органів, що дає можливість поліції оперативно фіксувати та реагувати на порушення громадського порядку чи Правил безпеки дорожнього руху.

«Щороку ми розширюватимемо  централізовану систему відеоспостереження у Тернополі та додаватимемо нові камери, а також встановлюватимемо датчики, що реагуватимуть на затоплення, пожежі та інші явища, що можуть виникнути на вулицях міста, - додає міський голова. – У наступному році плануємо продовжити облаштування камер відеонагляду у багатоповерхових житлових масивах».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач92

    Дійсно телефон не працює, автор статті дятел, який написав неперевірені факти!!!! ТРЙ ТЕЛЕФОН МОЖЕ НЕ ПРАЦЮВАТИ ЩЕ МІСЯЦЯМИ !
  • Sergey Sergey

    Дзвониш телефон 1580 отримуєш відповідь "Ви набрали невірний номер". Скільки можна писати не перевірені факти?! Більше того, зробити платну підписку на сайті?! Що ви там курите чи пєте?
  • Sergey Sergey

    Скільки це вартує? 735 камер одна людина може одночасно вести спостереження за 8 ми камерами, згідно досліджень та норм, тобто на добу потрібно 735 / 8 = 92 працівника, якщо чергувати цілодобово, сутки через троє, то потрібно 92*4 = 368 працівників ?! Хто за це буде оплачувати. Припустимо поставлять по два монітори, тоді ефективність спостереження впаде, але кількість працівників зменшиться у двічі і це буде 184 людини?! Хто буде платити їм зарплату?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up