У Тернополі продовжили термін роботи комісій, які обстежують будинки

У Тернополі продовжили термін роботи комісій, які обстежують будинки

У Тернополі робочі групи обстежили понад 700 багатоквартирних будинків, де надаються послуги із постачання теплової енергії.

Спеціальні комісії, що здійснюють обстеження багатоквартирних будинків, які отримують послуги із постачання теплової енергії, продовжують працювати у Тернополі. З метою належного огляду всіх будівель термін роботи комісій продовжено до 15 лютого, повідомляє пресслужба міської ради.

Наразі, обстежено понад 700 будинків. Робочим групам залишилося здійснити перевірку ще у 65-ти житлових будинках.

«У період роботи комісій буде призупинено нарахування додаткових платежів, які раніше отримували власники індивідуального опалення.  Обстеження показують, що є цілий ряд під’їздів, де температура є нижчою від встановлених нормативів. Там, де вона не відповідає вимогам, нарахування будуть зняті повністю, а там, де є відповідність цим нормативам  - буде впроваджений нижчий коефіцієнт, щоб зменшити плату для населення, - розповідає міський голова Сергій Надал. - У тих квартирах, де зафіксовано, що стояки демонтовані  або ізольовані,  мешканцям також буде проведений перерахунок з грудня 2021 року. Окрім цього, після завершення опалюваного сезону всі ЖЕКи та ОСББ  повинні забезпечити облаштування в кожному під’їзді в місцях загального користування відповідних нагрівальних приладів».

Відео дня

Звертаємо увагу, співмешканцям багатоквартирного будинку, які хочуть, щоб у їхній квартирі чи в під’їзді провели обстеження внутрішньобудинкових теплових комунікацій, необхідно звернутися до управителя будинку (обслуговуюче підприємство або ОСББ).

До слова, у місті працює понад 20-ти робочих груп, до складу яких увійшли представники тепломереж, ЖЕКів чи ОСББ та депутати. Під час обстеження присутні також мешканці будинку.

Читайте також Крики, сварки та поліція: ми перевірили, як насправді працюють робочі групи у будинках

Як тернополяни можуть модернізувати свої будинки і при цьому добряче зекономити на опаленні

Як ізолювати транзитні стояки у квартирах, щоб за них не платити. Чи зміняться платіжки за січень?

Прилад обліку тепла у вашому підвалі вартуватиме як ціле авто. Хто має платити?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Valentina Soloshina

    А може краще залишити транзитні труби без ізоляції , переукласти договори, в яких встановити адекватну доплату  щомісячно за труби  тепла. Тому що ця економія приведе до руйнації будинків пліснявою, яка вже з,явилася в  деяких квартирах  з жорсткою економією. І з часом  можуть постраждати і суміжні квартири.  Або встановіть контроль за температурним режимом в квартирах хоча би  не нижче (+16 ) - ( +18 ) градусів
  • Valentina Soloshina

    Чому стільки років був відсутній контроль з боку влади і теплокомуненерго, які надавали дозволи на встановлення індивідуального опалення в будинках з централізованим опаленням за дотриманням вимог договору цими мешканцями  з приводу теплоізоляції транзитних труб опалення. І як це буде відбуватися в подальшому? Чи пройде ця "кампанєйщина" і все стане на свої. місця, як було до цього???
  • Valentina Soloshina

    А хто поверне кошти власникам централізованого опалення, які вже добрий десяток років спонсорують власників з  індивідуальним  опаленням???!!!
  • Ростислав Гарасимчук

    Місто заполонили люди з охапками синього, червоного та подекуди сірого утеплювача ;)))

    Ирина reply Ростислав Гарасимчук

    Ага, і нехай поменше вихваляються - "А я тої зими котел майже не включав. Мені стояків вистарчало..."

    Читач03 reply Ирина

    А чому я маю платити за стояки яких в мене немає так як я живу на останньому поверсі.....

keyboard_arrow_up