Петиція про зміну профілю школи №4 з російської: чому у самому закладі її називають безглуздою

Петиція про зміну профілю школи №4 з російської: чому у самому закладі її називають безглуздою
  • Петицію про зміну профілю тернопільської школи №4 з російської на школу інформаційних технологій зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій.
  • Автор наводить аргументи чому слід це зробити. У школі ж шоковані такою петицією і називають її безглуздою. Та що кажуть в управлінні освіти про російську мову у школах.

Петицію зареєстрував Олександр Макар 17 вересня. До кінця збору підписів залишилось 6 днів. Але наразі за неї проголосувало лише 19 тернополян. 

- В світлі розкриття істинної сутності російської федерації, як правління - так і її населення, а, відповідно і мови, пропоную замінити профіль 4-ї школи з російської на школу інформаційних технологій. Україна - нація майбутнього. Тернопіль ніколи не був прихвостнем Москови. У міру власної неповноцінності, наша країна може запропонувати прибуток своїм громадянам лише в царині ІТ. Тернопіль лиш вступив на поріг даної гілки. Подаруємо нашим дітям шанс на майбутнє, а не повторний 31-й рік.”, - йдеться у зазначеній петиції. 

Що думають про петицію у школі? Як зазначила директорка школи №4 Наталія Левенець, освітній заклад ніколи не мав профілю російської філології. Тому петицію, про зміни профілю школи називає фейковою та безглуздою. 

Відео дня

- У нас не викладають жодних уроків російською мовою, - пояснює директорка. - Є лише чотири класи, які вивчають цю мову, як другу іноземну. 

Школа вже 12-ть років має інформаційно-технологічне спрямування, пояснила заступник директора із навчально-виховної роботи Оксана Кулянда.

- Ця петиція немає абсолютно ніякого підгрунтя. Ми хочемо донести це до тернополян, але, в управління освіти із цим питання не звертались, - каже пані Кулянда. 

Але варто зазначити, що школа №4 була із російською мовою навчання до 1991 року, але сьогодні російська мова вивчається лише, як предмет. 

За словами начальника управління освіти і науки ОДА Ольги Хоми, учням ніхто не може заборонити вивчати російську мову, як навчальний предмет. Проте викладання у всіх школах має проходити виключно українською мовою, більше того, педагоги із учнями навіть під час перерв мають спілкуватись державною мовою. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тарас

    цей макар просто просто даун
  • Ігор Буда

    хай запропонує перейменувати аса Пушкіна з велікава рускава на великого ефіопського поета. буде прикольніше.
  • Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Чітко сказано- наша школа немає профілю російської! навіщо збирати всілякі недолугі петиції? 4 школа- найкраща!

    Ольга Бендзар reply Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    а тепер в 2022 ти сук***аааа рашиська що ти думаэш про рашиську мову в Украъны? сучандра кончена .......якщо тут на заходы стыльки мусору ыдеологычного то що казати за ыншы мыста.............бомба в твый дым сук******о ще не прилетыла??

keyboard_arrow_up