У Тернополі утеплять дитячі садки і школи

У Тернополі утеплять дитячі садки і школи

Загальний обсяг інвестицій — 30,5 млн євро впродовж 2021-2024 років.

У Тернополі стартував масштабний інвестиційний проєкт Європейського інвестиційного банку — «Глибока термомодернізація будівель закладів освіти м. Тернополя», повідомляє пресслужба міської ради.

Проєкт реалізовується в рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України (ПРМІУ/UMIP)» та включає утеплення 23 муніципальних дитячих садків і 16-ти шкіл Тернополя із загальним обсягом інвестицій 30,5 млн євро впродовж 2021-2024 років.

Перший етап реалізації проєкту, а саме – покращення енергоефективності 12-ти комунальних дитячих садків, обговорили 30 червня в онлайн-режимі міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з представниками Міністерства розвитку громад та територій України і координаторами Європейського інвестиційного банку.

Відео дня

«Ще у 2016 році нами була подана заявка на участь у грантовому конкурсі і лише тепер ми змогли пройти усі процедури, завершити тендерні закупівлі і підписати угоду про початок виконання робіт з термомодернізації перших 12-ти дитячих садочків у Тернополі, — розповів міський голова Сергій Надал. – Тож уже приблизно через місяць у Тернополі розпочнуться роботи з відновлення та підвищення енергоефективності дитячих садочків. Під час реалізації проєкту буде виконано утеплення фасадів будівель за технологією вентильованого фасаду, утеплення дахів та підлог, встановлення нових вікон та дверей, встановлення нових систем опалення і вентиляції, переходу на нові світлодіодні лампи малої потужності. Завдяки тепловій модернізації навчальних закладів ми зможемо підтримувати комфортну температуру всередині будівель, що піде на користь учням і викладачам. Це перший етап нашого наміру здійснити глибоку тепломодернізацію всіх громадських будівель міста. Ми дуже пишаємося тим, що така установа, як ЄІБ, надає нам фінансову підтримку в проєкті, реалізація якого позитивно вплине на довкілля та здоров’я понад 220 тисяч тернополян».

Зазначимо, після проведення термомодернізації кількість викидів СО2 у Тернополі скорочуватиметься на 300 000 кг щорічно, а зниження споживання газу досягне 140 000 м3 на рік. Крім того, це продовжить термін експлуатації будівель щонайменше на 30 років».

Як наголосив під час презентації проєкту голова Постійного представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон, ЄІБ як кліматично-орієнтований банк ЄС радий підтримати енергоефективну модернізацію навчальних закладів у Тернополі.

«Це принесе користь дітям та вчителям, які навчатимуться та працюватимуть в покращених умовах. Окрім того, це буде вигідно для міського бюджету, адже поліпшення енергоефективності суттєво зменшить витрати на утримання будівель» , — додає Жан-Ерік де Загон.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up