Партнер рубрики Події

У Тернополі відкриють катехитичну школу

У Тернополі відкриють катехитичну школу

Катехитична школа для дітей та молоді запрацює у Тернополі із 5 жовтня. На науку запрошують дітей віком від 6 до 17 років, а також їхніх батьків. Заняття у школі - безкоштовні. 

 

У катехитичній школі для дітей та молоді у Тернополі при храмі Успіння Пресвятої Богородиці для усіх охочих викладатимуть основи християнської віри, пізнання Святого письма, готуватимуть до першої сповіді та причастя. За цей час заплановано багато цікавих уроків, екскурсій, зокрема і в інші міста України. 

- Майже у кожній церкві проходять заняття із катехизму, але цьогоріч при церкві Успіння Пресвятої Богородиці ми створюємо справжню школу, - розповідає пані Анна, яка відповідальна за організацію навчання в цій школі. - У нашій школі буде чотири напрямки: для дошкільнят, підготовка до першої сповіді і причастя, для 4-5 класів та для юнаків і дівчат. Юнакам та дорослим ми будемо розповідати про основи сім’ї та обговорюватимемо багато інших різних важливих питань. 

Викладатимуть для учнів катехитка із Богословською освітою та дві сестри монахині. Запрацює школа 5 жовтня та навчання у ній триватиме до травня наступного року.

Відео дня

- Будуть ігри, екскурсії, зустрічі із батьками. А також ми співпрацюватимемо із вчителями християнської етики, - розповідає пані Анна. 

Цьогорічна катехитична школа носитиме ім’я блаженного Василія Величковського. Його постать є цінною для храму, адже у свій час був тут настоятилем та зробив багато для збереження української греко- католицької церкви.

Записатись на навчання можна безпореседньо у церкві, або зателефонувати за номерами телефонів:097 620 2225 о. Василь та 067 306 9613 п. Анна. 





 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up