У Тернополі відкриють катехитичну школу

У Тернополі відкриють катехитичну школу

Катехитична школа для дітей та молоді запрацює у Тернополі із 5 жовтня. На науку запрошують дітей віком від 6 до 17 років, а також їхніх батьків. Заняття у школі - безкоштовні. 

 

У катехитичній школі для дітей та молоді у Тернополі при храмі Успіння Пресвятої Богородиці для усіх охочих викладатимуть основи християнської віри, пізнання Святого письма, готуватимуть до першої сповіді та причастя. За цей час заплановано багато цікавих уроків, екскурсій, зокрема і в інші міста України. 

- Майже у кожній церкві проходять заняття із катехизму, але цьогоріч при церкві Успіння Пресвятої Богородиці ми створюємо справжню школу, - розповідає пані Анна, яка відповідальна за організацію навчання в цій школі. - У нашій школі буде чотири напрямки: для дошкільнят, підготовка до першої сповіді і причастя, для 4-5 класів та для юнаків і дівчат. Юнакам та дорослим ми будемо розповідати про основи сім’ї та обговорюватимемо багато інших різних важливих питань. 

Викладатимуть для учнів катехитка із Богословською освітою та дві сестри монахині. Запрацює школа 5 жовтня та навчання у ній триватиме до травня наступного року.

Відео дня

- Будуть ігри, екскурсії, зустрічі із батьками. А також ми співпрацюватимемо із вчителями християнської етики, - розповідає пані Анна. 

Цьогорічна катехитична школа носитиме ім’я блаженного Василія Величковського. Його постать є цінною для храму, адже у свій час був тут настоятилем та зробив багато для збереження української греко- католицької церкви.

Записатись на навчання можна безпореседньо у церкві, або зателефонувати за номерами телефонів:097 620 2225 о. Василь та 067 306 9613 п. Анна. 





 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up