У Тернополі з 22 березня посилюють карантинні обмеження: які зміни ввели

У Тернополі з 22 березня посилюють карантинні обмеження: які зміни ввели
  • У Тернопільській області спостерігається напружена ситуація з захворюваністю на коронавірус.
     
  • На оперативному міському штабі по боротьбі з коронавірусом, який відбувся 18 березня вирішили посилити карантинні обмеження.

Перенесення шкільних канікул

У зв’язку із значним зростанням хворих на грип, ГРВІ та COVID-19, на засіданні міського оперативного штабу прийнято рішення про перенесення весняних канікул для учнів тернопільських шкіл з 29 березня на 22 березня.

Якщо епідеміологічна ситуація у громаді не покращиться, з 29 березня учні 5-11 класів тернопільських шкіл перейдуть на дистанційне навчання. Школярі початкових класів (1-4 класів) наступного тижня вчитимуться у звичному режимі.

«У тернопільських школах №3 та №10 учнів 5-11 класів переведено на дистанційне навчання, в 22-ох школах закриті окремі класи, - проінформувала Ольга Похиляк. - На щастя, хворих серед дітей у закладах дошкільної освіти в місті немає. Проте, у зв’язку з тим, що хворіють окремі вихователі, в дитячих садочках Тернополя закрито вісім груп».

Відео дня

Обмеження щодо перевезення пасажирів

Неодноразово в управління транспорту надходили звернення від тернополян про велике скупчення людей на зупинках громадського транспорту в години пік та неможливість вчасно дістатися на роботу чи навчання через обмежену кількість пасажирів у тролейбусах і автобусах.

«Увесь громадський транспорт міста працює в штатному режимі. Щодня на маршрути виїжджає більше 160 одиниць автобусів та близько 50 одиниць тролейбусів. Весь транспорт працює на маршрутах з дотриманням карантинних заходів, - зазначає начальник відділу транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. - Однак в години пік спостерігається скупчення людей на окремих напрямках та ключових зупинках».

Заслухавши пропозиції начальника відділу транспортних мереж та зв’язку, учасники штабу вирішили рекомендувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради на період карантину прийняти рішення щодо обмеження перевезень пасажирів  в громадському транспорті Тернополя.

Тож, з метою забезпечення належної роботи підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність Тернополя, зменшення скупчення людей на зупинках громадського транспорту, виконавчий комітет вирішив з 22 березня на період дії установленого на території Тернопільської громади карантину здійснювати перевезення пенсіонерів за віком без обмежень їх кількості в робочі дні з 10:00 до 16:00 год., а у вихідні та святкові дні - без часових обмежень по електронних квитках «Соціальна карта тернополянина».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ліда Плющ

    У нас вже деякі лікарі/хапуги по новій квартирі купили заперіод пандемії. Кому война, а кому мать родная☝️😥
  • Любов Гриневич-Борисяк

    І коли це помагало??(
  • Жанна Бакса

    Якщо діти 1-4класів будуть ходити до школи,то що мішає дітям 5-11класів  , я не розумію.

    Жанна Бакса reply Жанна Бакса

    Олександр Ткачук  де схочу  там і буду  тримати не ваше діло.

    Олександр Ткачук reply Жанна Бакса

    Жанна Бакса ні тримайте їх біля циц@ки до весілля😥😂

    Жанна Бакса reply Жанна Бакса

    Олександр Ткачук а діти 5-6класів що вже такі дорослі , що можуть залишатися самі дома

    Олександр Ткачук reply Жанна Бакса

    Жанна Бакса діти 1-4 класів ,не можуть бути дома бути самі,батькам потрібно працювати...

    Марія Мартинюк reply Жанна Бакса

    Жанна Бакса теж не розумію чому така різниця?
  • Лариса Ухвала

    А ті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up