У трьох лікарнях Тернополя облаштували рамки для дезінфекції медиків, які лікують хвори на COVID-19

У трьох лікарнях Тернополя облаштували рамки для дезінфекції медиків, які лікують хвори на COVID-19

У трьох лікарнях Тернополя облаштували спеціальне обладнання для дезінфекції медиків, які надають допомогу хворим на COVID-19. 

Такі рамки є в інфекційному відділені міської комунальної лікарні швидкої допомоги, у міській комунальній дитячій лікарні та у міській лікарні №3. Придбане обладнання за кошти місцевого бюджету, повідомляє пресслужба міської ради.

Як розповідають головні лікарі міста, суть обладнання полягає в обробці медичного персоналу, які виходять із боксованих палат після надання допомоги хворим на COVID-19 чи місць обсервації, куди медики заходять у захисному костюмі.

Обладнання, представлене рамкою -  це обшита металева конструкція, яка працює згідно із принципом туманостворення. Таким чином, прохід через рамку запобігає виносу вірусу з приміщення.

Відео дня

Обробляють костюми дезінфікуючим розчином.

До слова, медики Тернополя зараз часто отримують обладнання, тести чи засоби захисту, придбані за бюджетні кошти чи подаровані благодійниками.

Так 15 квітня від однієї з політичних сил медикам Тернополя, які продовжують боротьбу із COVID-19, передали захисні костюми, та сертифікат на ремонт двох апаратів ШВЛ у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги.

А 14 квітня сім сучасних апаратів штучної вентиляції легень, які в період поширення COVID- 19  є вкрай необхідними для успішного лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією,  отримали лікарні Тернополя від благодійників, повідомляє пресслужба міської ради.

З отриманих семи апаратів ШВЛ шість залишаються у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги, ще один буде переданий у міську комунальну лікарню №3. Окрім того, такий апарат ШВЛ придбаний і для Збаразької центральної лікарні.

«На даний час у лікарні швидкої допомоги є вісім апаратів ШВЛ плюс шість, які передані сьогодні. Та окрім цих 14-ти, ми замовили ще шість апаратів, що будуть придбані за кошти бюджету громади, а також ще один апарат ШВЛ придбав благодійник і незабаром доставить його у медичний заклад, - зазначив очільник Тернополя Сергій Надал. - Загалом у лікарнях міста буде уже близько 40 апаратів ШВЛ. Тож я щиро дякую усім благодійникам за те, що не залишаються осторонь даної проблеми».

Додамо, що отримані нові апарати ШВЛ є  найсучасніші, призначені для забезпечення інвазивної та неінвазивної, безперервної або переривистої підтримки дихання для новонароджених, дітей та дорослих пацієнтів. Важливо, що обладнання є мобільним, а це дозволяє транспортувати пацієнта, не від’єднуючи його від апарату. Вартість цих апаратів складає понад 6 млн. грн.

Доставку та налаштування обладнання здійснили представники компанії «Лоран Груп».

До слова, сьогодні у лікарнях міста не перебуває жодного пацієнта на апараті ШВЛ.

Про загальне забезпечення медиків засобами захисту повідомляє пресслужба міської ради. Медичні установи мають усе у розрахунку на 30 та 60 днів.

Відповідно до інформації, що надана головним лікарем Ярославом Чайківським, Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги станом на 16.04.:

  • Лікарня забезпечена індивідуальним захистом на 30 днів
  • Ізоляційних одноразових халатів є 60 штук, захисних комбінезонів – 370 штук, багаторазових комбінезонів – 100 штук
  • Респіраторів – 823 штуки
  • Захист для очей: щитки одноразові – 400 штук, маски хірургічні – 800 штук
  • Експрес-тестів для діагностики – 103 штуки
  • Апаратів ШВЛ – 14.

Відповідно до інформації, що надана головним лікарем Андрієм Артимовичем,  Тернопільська міська дитяча лікарня:

  • Забезпечена індивідуальним захистом на 60 днів
  • Ізоляційних одноразових халатів є 300 штук;
  • Костюмів біозахисту є 3700 (очікується на доставку ще 1500 штук);
  • Респіратори FFP3 є 1860 (очікується на доставку ще 1500 штук);
  • Захист для очей: є 55 щитків багаторазових та 136 - одноразових, окуляр – 256.
  • Експрес-тестів для діагностики є 180 штук в стаціонарі та 212 в поліклініці;
  • Апаратів ШВЛ є 5 штук, очікується на доставку ще трьох експертного класу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up