Партнер рубрики Події

У трьох школах області захворіли вчителі, діти - на дистанційному навчанні: чи тестуватимуть педагогів

У трьох школах області захворіли вчителі, діти - на дистанційному навчанні: чи тестуватимуть педагогів
  • Випадки захворювання серед педагогічних працівників виявили у Монастириському, Чортківському та Заліщицькому районах.
  • Наразі невідомо про зараження дітей від вчителів, але освітні заклади перевели в дистанційний режим. 
  • Чи є потреба та можливість тестувати усіх вчителів, читaйте у матеріалі. 

Першою на Тернопільщині на карантин закрили школу в Коропці. Там у закладі освіти виявили понад 15 вчителів, хворих на СOVID. Деталі читайте у матеріалі "У Коропці 1 вересня діти в школу не підуть: хворі вчителі, а у селі діагнозам не вірять"

4 вересня у місцевих ЗМІ повідомили про те, що в селі Кошилівці Заліщицького району на коронавірус захворіла директорка місцевої школи.

- Голова районної комісії та комісія вирішили закрити школу на дистанційний режим,  - каже начальниця управління освіти Тернопільської обласної адміністрації Ольга Хома. - Хоча складної ситуації там немає. Коронавірус виявили у директорки школи, яка востаннє була в закладі ще 25 серпня. Інформації щодо результатів ПЛР-тестування інших працівників закладу я не маю. 

Відео дня

У селі Кошилівці закрили і місцевий садок, оскільки він знаходиться в одному приміщенні зі школою.

Також Ольга Хома розповіла, що через коронавірус закрили школу в селі Давидківці Колиндянської громади Чортківського району, де теж виявили коронавірус у педагогів. 

Чи потрібно тестувати вчителів?

Як розповідає головний санітарний лікар області Оксана Чайчук, обов'язкового тестування для вчителів у рекомендаціях МОЗ не прописано. 

- Вчителі не підпадають під категорію осіб, які можуть тестуватись безкоштовно на ПЛР-тестах, - каже пан Чайчук. - Проте за ініціативною керівника закладу працівники можуть пройти ІФА-тест на імуноглобуліни М, тобто на гостру стадію захворювання, але це не є обов'язковим.

Оксана Чайчук каже, що тестувати можуть лише колективи чи групи осіб, які є у алгоритмах надання медичної допомоги, якщо у когось з працівників є симптоми, або був близький контакт - тестування обов'язкове. 

- Якщо керівники закладів хочуть протестувати працівників - вони можуть звернутись у лабораторний центр і пройти ІФА-тести, - продовжує пані Чайчук. - У нашій установі ця послуга платна, але насправді чимало керівників заключають з нами договори і тестують працівників. Можна заключити угоду одній особі, а можна - установою. Якщо керівник хороший і турбується про працівників, повірте, він зможе знайти кошти за тести. Тим більше, вартість не є дуже високою: 147 гривень.

Як вважаєте, чи будуть у безпеці діти, якщо усім вчителям зроблять тести на коронавірус? Відповідь пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Галина Паламарчук

    Так, це і дітей безпека. В садочках же співробітників тестували.
  • Микола Завірохін

    В Києві при владі ідіоти, яких обрали ще більші ідіоти, до яких ще не дійшло, що адаптивний карантин нервує суспільство, створює незручності більшості людей і НІФІГА, щоб не написати гірше, не впливає на поширення коронавірусу. зебілятка, Ви свій шанс зупинити коронавірус просали у березні-квітні, коли треба було думати і діяти, а не піаритись на Санжарах. Коли треба було вводити реальний карантин, закривати кордони і всіх брати на реальну обсервацію в ізольованих локаціях, коли треба було закупляти захист лікарям, закривати церкви, по дорослому, з нацгвардією і забороною МП, коли треба було роздавати маски і рукавички безкоштовно на вулицях і нарощувати можливості по тестуванню. Дивіться Південну Корею ідіоти. Зараз пізно, всі спроби ввести нові обмеження викликають спротив, ви ще школи закрийте і садочки, і бахне, бахне так, що будете бігти аж до Ростова. Зараз треба розгортати ліжка, забезпечити лікарів захистом і фінансами, розгортати мережу безкоштовних і доступних місць, де кожен бажаючий може здати аналіз на ковід та на антитіла, просто по дорозі до школи чи роботи, а ще терміново домовлятись з штатами чи Ізраїлем, про покупку вакцини, хоча б для лікарів та вчителів, як тільки вона буде в продажі. ЩЕ РАЗ ДЕБІЛИ, не для депутатів та уряду, не для чиновників на місцях, не для ГПУ чи МВС, а для лікарів та вчителів у першу чергу, для водіїв громадського транспорту у другу.
  • Оля Фесенко

    Брехня
  • Ольга Ковальська

    Атести не фальшиві
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up