Партнер рубрики Події

У Великій Березовиці нових спалахів Африканської чуми свиней не зареєстровано

У Великій Березовиці нових спалахів Африканської чуми свиней не зареєстровано

У Тернополі визначили план дій через спалах африканської чуми у Великій Березовиці

 

30 липня 2019 року відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській районній державні адміністрації. Члени комісії детально розглянули питання встановлення карантину у зв’язку із виявленим на території смт. Велика Березовиця вірусом африканської чуми свиней, обговорили стан виконання плану заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.

Присутні з’ясували, що на даний період часу, завдяки прийнятим запобіжним мірам нових спалахів хвороби у населеному пункті не спостерігається. За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення, повідомляє прес-служба Тернопільської райдержадміністрації.

Відео дня

Нагадаємо, у смт. Велика Березовиця Тернопільського району 24 липня об 11 годині зареєстрували факт спалаху Африканської чуми свиней у приватному господарстві місцевої жительки, повідомляє управління цивільного захисту населення ТОДА

Всього в господарстві утримувалося троє свиней в’єтнамської породи. Близько трьох тижнів одна тварина була піддана забою і продукти були використані для власного споживання. Із двох свиней, одна захворіла 8 липня і 13 липня загинула, про що нікому не повідомили.

21 липня загинула друга свиня, про що було повідомлено спеціаліста ветеринарної медицини.

22 липня для з'ясування обставин загибелі свині спеціалісти Тернопільського районного Управління Головного Управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області здійснили відбір патматеріалу загиблої тварини та направили в Івано-Франківську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини.

23 липня отримали звіт Івано-Франківської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини про результати дослідження патологічного (біологічно) матеріалу №002066 п.м./19 від 23 липня 2019 року, у якому підтверджено наявність ДНК вірусу Африканської чуми свиней.

24 липня об 11.00 по даному факту відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії при Тернопільській РДА, на якій затверджено план заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней.

Дана подія класифікується як медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру об’єктового рівня, згідно Державного Класифікатора 019:2010 код 20731 – НС, пов'язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин.

Класифікаційна ознака надзвичайної ситуації згідно Наказу МВС України № 658 від 06.08.2018 – НС природного характеру, розділ ІІ п.39 «Захворювання сільськогосподарських та/або диких тварин на екзотичні та особливо небезпечні інфекційні (карантинні) хвороби: африканська чума свиней, Ньюкаслська хвороба, сибірка, ящур тощо».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up