Партнер рубрики Події

У вертольоті біля Слов’янська загинув екс-тернополянин Сергій Кульчицький


У вертольоті біля Слов’янська загинув екс-тернополянин Сергій Кульчицький
Вертоліт із генералом-майором Нацгвардії Сергієм Кульчицьким і його солдатами збили 29 травня біля Слов'янська терористи. Загинули шість військовослужбовців Нацгвардії України та шість представників спецпідрозділу МВС України. Вічна пам'ять героям...

Біда трапилася поблизу міста Слав’янська Донецької області - в районі проведення АТО. Гелікоптер МІ-8 Національної гвардії України збили 29 травня близько 12-30. Він встиг розвантажити продукти, висадити зміну та повертався назад. Проте потрапив під обстріл з лісосмуги.

Серед загиблих - начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький. Він останні роки працював у Львові. Проте була в життя загиблого і служба в Тернополі у батальйоні Нацгвардії. 

Сергій Кульчицький народився 17 грудня 1963 року в родині військового в місті Веймар, що у Східній Німеччині.
В 1981 році закінчив Уссурійське Суворовське військове училище.
В 1985 році закінчив Далекосхідне Загальновійськове командне училище з червоним дипломом.
Служив у Тернополі, Криму, Івано-Франківську, Львові тощо.
Пройшов посади від командира взводу батальйону морської піхоти до заступника начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України.
З 2010 року був заступником начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України.
Одружений, мав сина.

Про Сергія Кульчицького відгукуються як про справжнього генерала та хорошу надійну людину.

Відео дня

Загалом у результаті нещастя загинуло 12 чоловік – шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж гелікоптеру, та шість – представників спецпідрозділу МВС України. Як кажуть силовики, загиблі пройшли війни в Лівії, Кот-ді'Вуарі та інших гарячих точках планети. А загинули на рідній землі... Під час перестрілки вижив лиш один військовослужбовець Нацгвардії України. Він перебуває у важкому стані.
У відповідь на дії терористів силами АТО було здійснено артилерійський та авіаційний обстріл території, з якої вівся вогонь, в результаті - група злочинців, причетних до обстрілу, була знищена.


Приносимо співчуття родинам та близьким загиблих.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А з чого ти взяв?
  • Anonymous

    Це ж той вертоліт, який пролітав через Тернопіль з Франківська....
  • Anonymous

    Вічна Память.
  • Anonymous

    українці просинайтеся, перестаньте керуватися емоціями, включайте розум На сході України гинуть вже не тільки військові але й мирні люди. Рахунок йде на сотні. Підконтрольні ЗМІ лише підливають масло у вогонь. Кров усіх загиблих на совісті нової влади, їх чекає божий суд. На жаль мало хто розуміє, що збройний конфлікт на Україні є запалом до третьої світової. До останньої .......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up