Партнер рубрики Події

У віртуальну подорож за кордон з Театрального майдану потрапляли лише найобізнаніші

У віртуальну подорож за кордон з Театрального майдану потрапляли лише найобізнаніші

На Тернопільщині з 2012 року статус людей, які постраждали від торгівлі людьми, офіційноотримали 30 осіб, з яких 9 - уже у 2018 році.

Акцію «Лабіринт можливостей», приурочену до Всесвітнього Дня боротьби з торгівлею людьми, проводять 30 липня на Театральній площі міста.

Під час акції усі бажаючі можуть пройти станції, де будуть відповідати на різноманітні запитання, які стосуються поїздки за кордон, і таким чином потрапити туди, або ж ні. Все залежить від того, якими будуть відповіді на ці запитання.

На старті учасники вибирають п'ять картинок із зображеннями речей, які найнеобхідніші для подорожі. Далі вони проходять певні станції, на яких їм задають питання з декількома варіантами відповідей. Є ризиковані люди, які приймають рішення зопалу і не мають змоги пройти далі, на цьому їхня мандрівка закінчується. Організатори хочуть показати таким людям, що якщо вони не будуть думати, що обирають, то таким чином можуть потрапити в рабство.

Відео дня

- Торгівля людьми є ганебним явищем в нашому суспільстві, яке в 21 столітті актуальне і є другим видом доходів після торгівлі зброєю, навіть випередило торгівлю наркотиками. Ми хочемо просвітити наше суспільство, що є таке явище і щоб якомога менше людей потрапляли в такі ситуації і могли врятуватись від рабства, - розповідає начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної адміністрації Ігор Чорний. – Ми проводимо просвітницькі акції, різноманітні навчання для медичних працівників, для працівників міграційної служби, щоб цих осіб могли виявляти, тому що їх є багато, а про це ніхто не хоче розповідати. Таким чином хочемо допомогти цим людям, щоб вони могли звернутись в державну службу і отримати кваліфіковану допомогу.

Чиновник додає, що з 1991 року близько 230 тисяч людей потрапили у торгівлю людьми. Це різноманітні напрямки: трудова експлуатація, жебрацтво, сексуальне рабство. Зокрема, на Тернопільщині з 2012 року офіційно статус людей, які постраждали від торгівлі людьми, отримали 30 осіб, з яких 9 - уже у 2018 році.

- Під час акції учасники можуть пройти станціями, де їм будуть задавати питання, що вони можуть взяти з собою за кордон, як правильно сформувати свою поїздку, якою інформацією потрібно володіти, щоб виїжджаючи за кордон, при певній ситуації вони могли звернутись у відповідні служби про допомогу,- пояснює головний спеціаліст управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Оксана Шуль. -  У акції беруть участь представники громадських організацій, представники органів державної влади, які є учасниками національного механізму суб’єктів взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми.

Тетяна разом зі своїм сином уже неодноразово побували за кордоном, але сьогодні вирішили дізнатись для себе щось нове.

- Ми сподівалися, що це буде про відпочинок, а тут розповідають про роботу. Я вже декілька разів була за кордоном, всю цю інформацію знаю, але сьогоднішній лабіринт став для мене корисним, тому що я дізналась, що потрібно брати більше документів з собою. Наприклад, я ніколи не брала номер консульства, тепер зрозуміла, що його потрібно брати з собою,- розповідає жінка.

Пенсіонерка Надія Купина збирається цього року за кордон і вирішила перевірити свої знання.

- У вересні я збираюся поїхати в туристичну поїздку і в такій грі хочу перевірити свої можливості. Останній раз за кордоном була ще за Радянського Союзу і думаю, що потрібно себе трошки підготувати, зробити, так би мовити, профілактику, - жартує жінка.

А от Ярослав Міходуй «не потрапив за кордон», але хлопець не засмучується. Навпаки, каже, що у нього сьогодні був поганий настрій, а тепер покращився.

- Цікава мандрівка. Я уже багато подорожував, але сьогодні за кордон мене «не випустили». Я часто роблю помилки, а сьогодні не зміг одразу оформити документи, збився, оформив інші, мене знову завернули. Думаю, що в майбутньому уникну таких помилок, - каже Ярослав.

Триватиме акція до 18:00, тому усі бажаючі можуть прийти перевірити свої знання і набути нових.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up