Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою відновив роботу харчоблоку після ліквідації масового спалаху харчової токсикоінфекції. Навчальний заклад з 3 березня працює в звичному режимі.
Спалах харчової токсикоінфекції в ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» в м. Збараж Тернопільської області локалізовано та ліквідовано. Про це повідомляє пресслужба управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Організовано та перевірено виконання комплексу протиепідемічних заходів, припису Держпродспоживслужби, відібрані контрольні взірці для лабораторного дослідження (змивів, води питної).
Керівництво навчального закладу виконало припис Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області та усунуло порушення санітарного законодавства.
За результатами експертних висновків Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби щодо проведених лабораторних досліджень з об’єктів навколишнього середовища у приміщеннях закладу, взірців води відхилень не виявлено.
Розпорядженням Головного державного інспектора Тернопільської області – начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області з 3 березня відновили роботу харчоблоку Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою».
До порушників застосовані заходи адміністративного впливу.
Навчальний заклад з 3 березня працює в звичному режимі.
За повідомленням обласного лабораторного центру, станом на 3 березня спалах харчової токсикоінфекції поліетіологічного характеру серед вихованців ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» ліквідовано.
Під час спалаху постраждало 29 осіб, з них 26 вихованців закладу та 3 працівники.
Всі хворі завершили курс лікування.
За результатами лабораторних обстежень хворих виявлено збудники вірусного та бактеріального походження (норовірус, сальмонела, золотистий стафілокок, умовно-патогенні збудники кишкової етіології).
Результати епідрозслідування вказують на поєднання харчового та водного факторів передачі інфекцій.
Завершений комплекс всіх протиепідемічних заходів.
Проведено заключну дезінфекцію водогону та приміщень закладу.
Нагадаємо, з підозрою на харчове отруєння в ніч з 18 на 19 лютого до районної лікарні Збаража почали поступати курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Спочатку їх було сімнадцятеро.
Усі діти скаржилися на загальну слабкість та діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень 18 лютого. В решти - під вечір.
За словами начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, серед госпіталізованих як дівчата, так і хлопці віком від 15 до 18 років.
Правоохоронці разом з експертами встановлювали причини масового отруєння. Експерти відбирали взірці їжі у їдальні, перевіряли харчі, які діти привозили з дому, а також обстежували кімнати, де мешкають студенти.
За попередньою інформацією, обідали в їдальні коледжу 153 студентів, а вечеряли - 100. Потерпілі також стверджують, що не всі в день отруєння там харчувалися. Стан дітей був не важкий.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер