Партнер рубрики Події

У закинутому дитсадочку – бомжі, наркомани і гори сміття

У закинутому дитсадочку – бомжі, наркомани і гори сміття
  • Читачка просить підписувати петицію, аби на «Дружбі» з’явився ще один садочок.
  • У міськраді стверджують, що садок там буде. Однак, все впирається в кошти.

Закинуте приміщення дитсадку, що на вул. Кривоноса, 7А, облюбували бомжі і наркомани. Всюди – гори сміття та сумнівні компанії. Мешканці навколишніх будинків б’ють на сполох та просять міськраду все впорядкувати і відкрити там дошкільний навчальний заклад. Чиновники говорять про відкриття, проте, як часто, кивають у бік фінансування. Однак стверджують, що зараз територію очищають від звалища непотребу.

  • Ваша газета не раз писала про проблеми із садочками, що місць для всіх діток не вистачає, - пише журналістам наша постійна читачка пані Марія. - Дуже прошу Вас привернути увагу до закинутого приміщення садочка на вул. Кривоноса 7А.

Колись там діяв дитсадок. Потім, пише читачка, приміщення здали в оренду Інституту післядипломної освіти. А коли виш звідти переїхав, приміщення пустує.

 Тепер ця територія занедбана і засмічена, -   пише пані Марія. - Небайдужі тернополяни   вже звертались до муніципальної поліції,   щоб звідти забрали сміття та закрили для   стороннього входу, бо не раз там бачили   бомжів, наркоманів. На фото все видно.

Відео дня

Зараз вже трохи прибрали територію, каже пані Марія. І небайдужі тернополяни подали петицію про відновлення роботи цього дитсадочка.

 

  • Тож просимо вас розповсюдити інформацію про петицію "Відновлення дошкільного закладу" (https://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/1003), щоб дана петиція набрала достатню кількість голосів, - пише жінка. - І сподіваємось, що міська влада це візьме до уваги. Адже діток в цьому районі багато і садочки, що поруч, - переповнені. Скажімо, в садочку №19 в деяких групах записано понад 30 діток.

Питання читачки ми адресували до міськради.

  • Тернопільська міська рада має у планах облаштувати на вул. Кривоноса, 7-А дошкільний навчальний заклад, - запевнила речник міського голови Тернополя Мар’яна Зварич. - Такі роботи будуть проводитися при наявності відповідного фінансування.

В даний момент управління освіти організувало роботи з прибирання території, будуть закриті вікна та двері, щоб не могли у цей об’єкт попадати сторонні люди, запевнили у міськраді. Також у найближчих планах організувати пультову охорону об’єкту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тойво

    такий самий садок є на Глиняній біля сауни чайка.

    вибиті вікна і купи сміття.
  • тойво

    це геніально.

    зато є черги в дитсадок і цілі проблеми з місцями в них.



    менше красти треба.
  • Терен

    Коштів кажете, що нема? А на Чалдаєва вирізати кусок асфальту і бруківку вкласти, на тротуар з нізвідки і до дерева знайшлось? А на Злуки херню з переходом пороти, місто вже скільки часу кошмарити знайшлось? А на всякі фонтанчики дурнуваті кошти є? А на садок нема...
  • David Starr

    Звичайно, що підпишемо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up