Партнер рубрики Події

Україну завтра знову поділять на зони карантину

Україну завтра знову поділять на зони карантину

Зонування буде введено у не менш 13 регіонах.

Завтра, 20 серпня, будуть переглянуті рівні епідеміологічної небезпеки і Україну знову розділять на зони карантину. Очікується, що зонування буде в не менше 13 регіонах.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, рівні епідеміологічної небезпеки будуть переглянуті на підставі кількості захворілих за останні 14 днів.

Відео дня

"Минулого четверга, коли приймалося рішення про перше зонування, таких регіонів було 10. Зараз за статистикою, яку ми маємо є на сьогодні, кількість областей, в яких буде проведено розгляд та зонування територій за кольоровою гамою, вже 13. Але ми чекаємо завтрашнього дня, оскільки динаміка до зростання кількості хворих, показує, що додатково до 13 можуть приєднатися інші області ", - додав Ляшко.

Так за даними МОЗ, не готові до послаблень наступні регіони:

Нагадаємо, 19 серпня в Україні зафіксовано два антирекорди щодо коронавірусу: з кількості нових випадків та з кількості госпіталізованих.

За минулу добу захворіло 1967 осіб (абсолютний антирекорд), з них 121 дитина та 105 медпрацівників. Госпіталізовано 463 особи. За останню добу в Україні зафіксовано 28 летальних випадків, одужали 812 осіб. Загалом за добу здійснено 37 771 тестування, із них 19 591 досліджень методом ПЛР, а також 18 180 — методом ІФА, повідомив на брифінгу міністр Степнов.

При цьому найбільший приріст хворих спостерігається в Києві і Харківській області. А найбільшу кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстровано у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях, повідомляє Центр громадського здоров'я.

Як раніше поділили Тернопільщину і які є обмеження?

Нагадаємо, з 17 серпня почало діяти нове епідемічне зонування регіонів. На Тернопільщині у помаранчевій зоні –  місто Чортків та Тернопільський район, а у жовтій – міста Тернопіль та Бережани, Бережанський, Гусятинський та Чортківський райони.  

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через  14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки.

 Конкретні вимоги щодо дотримання карантинних заходів відповідно до встановленого рівня епідемічної небезпеки прописані у постанові Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. № 641 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2020р. № 712).

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 20 від 13.08.2020р. на території Тернопільської області встановлені наступні рівні епідемічної небезпеки:

  • «помаранчевий» - м. Чортків та Тернопільський район;
  • «жовтий» - м. Тернопіль, м. Бережани, Бережанський, Гусятинський та Чортківський райони;
  • всі інші райони віднесені до «зеленого» рівня.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, карантинні вимоги пом’якшені, разом з тим забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1, 5 м ;
  • діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків місць;
  • здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння.

У зеленій зоні, як і усіх інших на території України, продовжують діяти постанови Головного державного санітарного лікаря України для конкретних об’єктів, установ та закладів – їх вимоги обов’язкові для виконання суб’єктами господарювання.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для “зеленого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється:

- відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- діяльність хостелів;

- роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.

На території, де встановлено «зелений» та «жовтий» рівні дозволяється проведення спортивних заходів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та щоденного контролю стану здоров’я учасників.

На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки, забороняється:

  • проведення масових заходів за участю більше ніж 220 осіб та більше 1 особи на 10 кв. метрів площі будівлі чи території з дотриманням соціальної дистанції 1,5 м, відкрита територія (просто неба) має бути огороджена;
  • робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;
  • відвідування закладів освіти групами з кількістю більше ніж 20 осіб, (робота закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти дозволяється);
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;
  • перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду;

- приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в   магазинах,       що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

- діяльність закладів громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу;

- оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території.

У разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки тимчасово забороняється:

  • регулярні та нерегулярні перевезення, робота громадського транспорту;
  • відвідування закладів освіти (школи закриваються);
  • закриваються заклади громадського харчування (тільки обслуговування на винос), кінотеатри, торгово-розважальні центри, інші розважальні заклади, спортклуби, фітнес-центри, перукарні та салони краси.

   Дозволяється працювати закладам продовольчої торгівлі, торгівлі предметами гігієни, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом, аптекам, АЗС, банкам та страховим організаціям, закладам по ремонту оргтехніки, поштовим відділенням.

   На території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть запроваджуватися обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Правоохоронці склали 28 протоколів

Поліція Тернопільщини у посиленому режимі перевіряє громадський транспорт, заклади харчування та інші суб’єкти господарювання щодо дотримання карантинних заходів відповідно до епідемічного поділу, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький,  основна увага правоохоронців зосереджена на превентивній роботі, роз’ясненні обмежень, які діють.  В області в посиленому режимі працюють поліцейські мобільні групи, які здійснюють перевірку виконання карантинних вимoг у закладах громадського харчування та сфери пoслуг, а такoж у грoмадськoму транспoрті.

За минулу добу поліцейські склали 28 адмінпротоколів за ст.44-3 КУпАП - порушення правил щодо карантину людей. Найбільше – на перевізників, заклади харчування та торгівлі.

Так, у Тернополі, Чорткові, Шумську та Тернопільському районі поліцейські  склали адмінпротоколи на водіїв пасажирських автобусів за перевезення людей у понад встановлену норму. Нагадаємо, згідно встановлених  карантинних обмежень у громадському транспорті, який курсує в населених пунктах «помаранчевої зони»,  дозволено перевезення пасажирів не більше  ніж 50 відсотків кількості місць для сидіння, а у «жовтій» та «зеленій» зонах – лише  пасажирів на сидячих місцях.

Читайте також На Тернопільщині знову майже сотня випадків Covid-19 за добу. Яка ситуація в районах?

Закладам освіти можуть не дати дозвіл на роботу з 1 вересня: заступник головного санітарного лікаря області
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Янішевський

    А цей з якої зони.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up