Партнер рубрики Події

Уперше після початку реконструкції русло річки Рудка в парку Шевченка наповнилося дощовою водою (ФОТО)

Уперше після початку реконструкції русло річки Рудка в парку Шевченка наповнилося дощовою водою (ФОТО)

Роботи з реконструкції призупинили через дощі.

Вперше після початку реконструкції русло річки Рудка у парку імені Шевченка, яка виконує роль дощового колектора, наповнилось дощовою водою. Про це повідомляють у спільноті "Урбаністика Тернополя".

Роботи з реконструкції наразі призупинені та будуть поновлені після припинення опадів.

Відео дня

Нагадаємо, у Тернополі тривають роботи  з  реконструкції та відновлення повноцінної роботи дощового колектора у парку ім. Т.Шевченка.
Як повідомляла пресслужба міської ради, проводять таку реконструкцію для покращення забору дощової та талої води з доріг міста, а також санітарного стану окремих прибережних ділянок ложа водосховища «Тернопільський став».

- Цей дощовий колектор буде забирати з доріг міста близько 2/3 дощової та талої води, - зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський. - На об’єкті піднято плити перекриття.

Відповідно до проєкту, дно піднімуть до потрібного рівня шляхом бетонування і, відповідно, пропускна здатність пропуску води буде вищою і складатиме 9 м³ в секунду. Після завершення робіт колектор залишиться відкритим, жодних сторонніх запахів не буде, оскільки каналізаційні стоки до нього не під’єднані, зазначають в міській раді. Для безпеки відвідувачів парку будуть нарощені бокові стінки та встановлено освітлення.

На початку вересня в міській раді повідомляли, що при сприятливих погодних умовах роботи будуть тривати близько двох місяців.

Вартість реконструкції колектора складає близько 8 млн. грн.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up