В МОЗ дозволили відкрити ринки під час карантину: чи запрацюють вони у Тернополі. Що думаєте про це?

В МОЗ дозволили відкрити ринки під час карантину: чи запрацюють вони у Тернополі. Що думаєте про це?
  • На час карантину у Тернополі закрили продуктові ринки, оскільки там є велике скупчення людей і існують ризики передачі інфекції.
  • У МОЗ вказали умови, при яких ринки можуть працювати. Чи відкриють їх у Тернополі – читайте у матеріалі.  

Про те, що ринки можна відкрити, заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Однак передбачено конкретні вимоги, які повинні забезпечити органи місцевого самоврядування, якщо ринки все ж відкриють.

Торгувати своєю продукцією зможуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів. Мають стежити і за кількістю покупців. На 20 метрів квадратних має бути не більше одного відвідувача. Відстань в чергах має бути не меншою, ніж 1,5 метри. Увесь персонал на всі покупці повинні мати індивідуальні засоби захисту. Мають дотримуватися протиепідемічних заходів. Відстань між місцями торгівлі має бути не меншою, ніж три метри для ринків вихідного дня.

Відео дня

- Важливо, щоб незважаючи на карантинні заходи, люди мали змогу придбати харчові продукти, - пояснив Віктор Ляшко. - Дотримання умов співробітниками торговельних ринків будуть контролювати відповідні органи.Відповідальність за дотримання умов при відкритті ринків і рішення про доцільність їх відкриття повністю залежить від рішень органів місцевого самоврядування.

Однак у Тернополі не поспішають відкривати ринки, адже ситуація із захворюванням серйозна. 

- Міністерство охорони здоров’я надало повноваження органам місцевої влади при необхідності дозволити відкриття продуктових ринків на час карантину, - пояснюють у міській раді. - У Тернополі, як і в багатьох інших містах України, прийнято рішення про заборону діяльності всіх ринків, і ця заборона буде тривати. На цьому наполягають фахівці громадського здоров’я, епідеміологи та правоохоронці. До того ж, ринки рекомендують відкривати в тих населених пунктах, де люди не мають інших місць, щоб придбати продукти харчування. У нас це є в наявності. Працюють магазини, де можна купити все необхідне з дотриманням санітарних вимог.

Опитування

Чи варто відкрити ринок під час карантину?

Також у міськраді кажуть, що в Ухані саме ринки були одними з головних джерел розповсюдження інфекції.

Нагадаємо, незадовго до закриття ринку, там значно побільшало людей – переважно пенсіонери, які знаходяться в групі ризику. Там масово скуповували крупи, цукор та навіть сірники. Ніякої дистанції ніхто не дотримувався. Хоча продавці розповіли, що людей значно збільшилось, самі ж покупці не зізнавалися, що вони прийшли робити запаси на карантин.

А ви як вважаєте, чи варто відкрити ринок? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Марія Заблоцька

    Дійсно, в Чернівцях 4пов.ринок працює.
  • Наталія

    В ніякому разі це смертний вирок для нас всіх
  • Віктор

    Ну який є короновірус без ринку і старих пер ... нів.
  • саша

    тоді ми не вичухаємось я проти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up