В поліції пояснили, хто і як перевірятиме COVID-сертифікати

В поліції пояснили, хто і як перевірятиме COVID-сертифікати

Для перевіряючих розробили спеціальне програмне забезпечення.

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, як планують перевіряти COVID-сертифікати українців. Для цього розробили програмне забезпечення для зчитування QR-кодів. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Нацполіція спільно з Мінцифрою розробили та почали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських, щоб вони могли швидко і безперебійно перевірити сертифікат з "Дії" або сканувати паперовий його варіант. За декілька днів цей процес повністю налагодиться", — йдеться в повідомленні.

Перевірка COVID-сертифікатів буде проходити за таким же принципом, як і водійських посвідчень, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Відео дня

Завдяки сертифікатам українці можуть отримати привілеї під час карантину. Щоб скористатись цими перевагами необхідно мати пр собі внутрішній сертифікат вакцинації. Він має містити QR-код, щоб правоохоронці могли перевірити дійсність такого документа.   

Цей документ мають право перевіряти співробітники Нацполіції та Держпродспоживслужби. 

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів прийняв зміни до постанови №1236, якою встановлюються нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Зміни набирають чинності 20 вересня.

Прийняті зміни передбачають, що в covid-сертифікаті буде дві опції ("жовтий" або "зелений") і буде містити інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання після COVID-19. Так званий "жовтий" сертифікат матиме інформацію про перші щеплення, а "зелений" - повний курс.

Тепер у разі запровадження "жовтого" рівня епіднебезпеки навчальні заклади працюватимуть за умови наявності не менше 80% працівників з "жовтими" або "зеленими" COVID-сертифікатами.

Обмеження "жовтого" рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) і щонайменше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних установ, спортзалів і басейнів мати "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікати.

Читайте також Обов'язкові щеплення, підробка довідок і не тільки. Про що говорив міністр Ляшко у Тернополі?

Вже вакциновані? Можна безкоштовно отримати міжнародний COVID-сертифікат. Ми перевірили, як це зробити

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up