Патрульні відповіли на питання тернопільських велосипедистів

Патрульні відповіли на питання тернопільських велосипедистів

Патрульні міста провели навчання для велосипедистів в молодіжному центрі Тернополя 31 травня. На зустрічі, яка відбувалась в форматі бесіди, учасникам заходу розповідали основи правил дорожнього руху та пояснювали як поводитись в тій, чи іншій ситуації.

Виконавчий директор Молодіжного центру Святослав Абрам’юк розповідає, що такий захід вони проводять вперше. Метою цього навчання є популяризація велосипедів як транспортних засобів, але з урахуванням відповідальності велосипедиста на дорозі.

  - Ми плануємо співпрацювати з поліцією і надалі, в Ммолодіжному центрі схожі навчання для тернополян будуть проводитис ще не одноразово, - каже пан Абрам’юк.

Відео дня

Навчання проходило в формі діалогу, велосипедисти ставили свої питання патрульним, розповідали свої курйозні випадки, ділилися досвідом.

Катерина, яка прийшла на захід, розповіла, що вже більше 20-ти років їздить велосипедом. Але всеодно інколи на дорозі траплялись неприємні випадки, в яких вона не знала як себе поводити.

- Я вважаю, що велосипедисти повинні знати правила дорожнього руху та свої права як учасника дорожнього руху, - каже жінка. – Мого батька, який їхав на велосипеді, збив тролейбус і, нажаль, тоді ми не змогли довести, що водій був винен. Тому мені насамперед цікаво дізнатися, як захистити свої права в разі необхідності - саме тому я прийшла сюди.

- Ця зустріч дуже цікава тим, що запитання в формі діалогу можна поставити справді компетентній людині. Безпека руху на дорозі є надзвичайно важливою, - каже велосипедистка Любов. - Досить багато хто зараз сідає за велосипед, але мало хто задумується над необхідністю розуміння правил дорожнього руху.

Інспектор зв’язків з громадкістю управління патрульної поліції в Тернопільській області Олеся Мялковська каже, що головне проводити таке навчання в живому форматі, розглядаючи проблеми на конкретних прикладах.

- Сьогодні, окрім основ правил дорожнього руху, ми надали відповіді на саме ті питання, які цікавлять велосипедистів. Про перехресний проїзд чи проїзд на більш складних ділянках дороги в місті Тернополі, де у велосипедиста можуть виникати проблеми, - розповіла пані Олеся.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    На наших дорогах на машині їздити небезпечно, що вже й казати про велосипед. І на тротуарах їм також не місце. Короч їдьте кататись по лісі )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up