В Україні на ковід уже захворіло понад 5 тисяч школярів та 10,5 тисяч вчителів. Хто відповідає за безпеку?

В Україні на ковід уже захворіло понад 5 тисяч школярів та 10,5 тисяч вчителів. Хто відповідає за безпеку?

З початку поточного навчального року на COVID-19 захворіли 5 215 школярів (або 0,9%), а також 10 552 вчителі. На сьогодні дистанційно працюють 912 закладів освіти.

З початку поточного навчального року COVID-19 перехворіли 5 215 школярів або 0,9%. Серед вчителів зафіксовано 10 552 випадки захворювання. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

“Наразі з початку навчального року перенесли COVID-19 усього 0,9% учнів, що становить 5 215 осіб. На COVID-19 також захворіли 10 552 вчителі. Станом на зараз на дистанційній роботі перебувають 912 закладів освіти”, – зазначив очільник МОЗ.

Міністр нагадав, що ще до початку навчального року МОЗ розробило детальні рекомендації щодо проведення навчального процесу в умовах пандемії. Вони розміщені на сайті міністерства. Серед основних вимог – власник закладу освіти (міська рада, об’єднана територіальна громада) несе відповідальність за наявність у медичному пункті безконтактних термометрів, дезінфекторів, антисептиків для рук, засобів індивідуального захисту. Зі свого боку керівництво шкіл повинно впровадити різний час початку та закінчення занять для різних класів та груп, а також перерви у різні часові проміжки. У коридорах має бути нанесена розмітка. Школярі можуть знаходитись у класах без масок, а приходити, пересуватися та перебувати на перервах – у масках.

Відео дня

“Керівник закладу відповідає за те, щоб були дотримані всі протиепідемічні заходи. Адміністрація має забезпечити регулярну термометрію та надати засоби індивідуального захисту всім працівникам, а також забезпечити контроль за дотриманням епідеміологічних правил”, – додав міністр.

Максим Степанов також зазначив, що відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти забороняється, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом із підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

Окремо міністр повідомив, що у мережі Інтернет з’явилась інформація про вимогу деякими адміністраціями шкіл від батьків інформаційної згоди про те, що “заклад освіти не несе відповідальності за розповсюдження COVID-19”. Подібні "документи", за його словами, не передбачені жодним нормативно-правовим актом.

“Днями у мережі з’явилася інформація, що батьків адміністрація школи змушує підписувати документ наступного змісту: “Інформаційна згода про те, що батьки свідомо розуміють, що заклад освіти не несе відповідальність за розповсюдження COVID-19”. Такий “документ” не передбачений жодним нормативно-правовим актом, це самодіяльність керівників закладів чи інших осіб. Ніхто не може змусити батьків таке підписувати”, – зазначив очільник МОЗ.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксовано черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 – 9 524 хворих, зокрема 313 дітей.

Зображення може містити: 1 особа, сидить, стіл та у приміщенні

 

Коментувати

Поширити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up