В Україні зафіксували ще п'ять випадків захворювання на коронавірус

В Україні зафіксували ще п'ять випадків захворювання на коронавірус

Ще п'ятеро людей захворіли на коронавірус у сусідній області. Про це офіційно повідомило МОЗ. 

Ввечері 19 березня за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України зафіксовано 5 нових випадків інфікування коронавірусом. Пацієнти ізольовані, їхній стан стабільний.

Наразі в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, 3 з них - летальні.

Найближчим часом МОЗ України запустить інтерактивну мапу, де в онлайн-режимі можна буде побачити, як звільняються ліжка та перепрофільовуються лікарні в країні. Вони, у першу чергу, будуть приймати хворих на COVID-19. “Ми чітко розробили алгоритм надання медичної допомоги, аналізуючи сценарії розвитку спалаху коронавірусної інфекції в Італії, спираючись на наші стандарти, рекомендації ВООЗ та найкращі медичні практики інших країн. Ми будемо пропонувати та надавати медичну допомогу в легких випадках амбулаторно в умовах самоізоляції. Для тих випадків, коли пацієнти будуть потребувати госпіталізації, інтенсивної терапії чи реанімаційних заходів, розроблено мапу, яка чітко показуватиме бригаді швидкої допомоги, в якій лікарні на сьогоднішній день є вільне ліжко, яке забезпечене всім необхідним обладнанням, аби врятувати життя”, - повідомив заступник голови МОЗ та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 19 березня.

Відео дня

Що в Тернополі

У Тернополі дезінфікують дороги, перехрестя і зупинки громадського транспорту. У місті крім громадського транспорту, під’їздів і ліфтів дезінфікують також дороги, зупинки і дитячі майданчики. Роботи виконують  безпечним для населення дезрозчином «Біохлором». Тернополян просять з розумінням поставитись до заходів дезінфікації та носити маски для захисту дихальних шляхів.  Проводитимуть таку дезінфекцію щодня.

Від 20 березня у Тернополі не працюватимуть ринки, в тому числі продуктові.

Враховуючи звернення Держпродспоживслужби, правоохоронних органів та мешканців міста, оперативний штаб прийняв рішення з 20 березня заборонити діяльність усіх ринків на території Тернопільської міської територіальної громади. А саме ринки за адресами:вул. Митрополита Шептицького, вул. А. Живова, вул. В. Чорновола, вул. Київська, вул. 15 квітня,  ринок Оріон та на привокзальному майдані. «Таке рішення штабу  і це обов’язково потрібне, щоб убезпечити тернополян від імовірного поширення коронавірусу . Продуктові магазини і аптеки працюватимуть. Комунальні служби міста працюють у звичному режимі,» - сказав міський голова Тернополя Сергій Надал. Контролюватимуть дотримання рішення наряди правоохоронних органів спільно з групами муніципальної інспекції та Держпродспоживслужби. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Vira Kovalchuk

    Закрити обов’язково церкви,В Італії після введення карантину через кілька днів не проводили богослужіння.
  • Anna Fedechko

    Чим вони фіксують як експрес тестів нема
  • Vova Oreschenko

    Пізно
  • Iryna Grynda

    Набагато більше ! А вірусна пневмонія з січня на Тернопільщині ? А тестів і зараз майже нема !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up